Over nyttår flytter Fru Pigalopps Skattkammer fra Seljestad til sentrum. Butikken skal inn i lokalene der klesbutikken Timer holdt til tidligere.

– Vi er jo veldig glad i de lokalene vi har på Seljestad, vegg i vegg med Harstadbotn Bakeri. De er sånn passelig sjarmerende for en bruktbutikk. Men vi ser at folk kan finne på å glemme å kjøre Seljestadveien for å komme til oss. De nye lokalene blir like sjarmerende, sier Sandberg-Pedersen.

Hun kommer til et stort lokale med store utstillingsvinduer og inngang rett fra gateplan.

Les også

Bli med hjem til Sissel: – Det bor bare snille spøkelser her

– Nå kan vi virkelig boltre oss litt. Kanskje ser vi på vareutvalget og kan ha mulighet for å ta inn mer retromøbler. Det hadde vært en drøm. Mulig vi også klarer finne plass til de minste - i alle fall med barnebøker og litt leker. Vi ønsker også å få litt større sortiment på mer moderne interiørartikler, sier butikkinnehaveren.

– Det som er sikkert, er at vi skal beholde Fru Pigalopps-sjarmen og stilen. Den får vi så mange hyggelige tilbakemeldinger på, at det skal vi få til.

1. januar starter flytteprosessen og Sandberg-Pedersen regner med å være raskt i gang med oppstart i nye, lekre lokaler. Inntil da er butikken på Seljestad åpen som vanlig.

I et intervju med iHarstad i oktober 2020, i forbindelse med åpningen av butikken på Seljestad, sa Sissel Sandberg-Pedersen at interessen for å samle kom tidlig.

– Jeg fikk den inn med morsmelka. Jeg har ekstrem samlermamma. Bestemor var også slik, og mine søstre. Det er en familiegreie. Men så, da jeg ble ungdom, skulle alt være stilrent, kanskje et slags opprør. Jeg skulle ikke ha alt mulig slags nips som mine foreldre hadde.

Men da Sissel rundet 40, endret alt seg igjen. Hun fikk en plutselig trang til å ta vare på arvegods som sto i kjelleren og på loft.

– Da vi kjøpte gamle Melvik skole for litt over fire år siden, fikk jeg enda mer utløp for trangen til å samle gamle ting fra forskjellige tidsepoker. Huset vi bor har bare gamle ting, bortsett fra komfyren, oppvaskmaskinen og andre moderne ting man må ha. Men også disse er i retrostil - i fargene rødt og oransje.

Hele intervjuet med Sissel kan du lese her.