Gå til sidens hovedinnhold

Her skal det bygges 24 boliger for forsvarets ansatte: – Vil fort oppfatte hvor bra det er å være her

I forbindelse med oppbygging av nye Evenes flystasjon er det signert kontrakter for nye boliger.

Forsvarsbygg fikk inn gode tilbud som er vurdert for langtidsleie av boliger for Forsvaret. De to første kontraktene er signert, og boligene skal oppføres på Liland i Evenes kommune. Kontraktene går til Evenes Boligutleie AS og Campus Norge AS. Det skriver Forsvarsbygg i en pressemelding torsdag.

– Vi er godt fornøyd med responsen som kom inn på konkurransen. De private bygger og eier, og vi leier. Med dette sørger vi for at Forsvarets ansatte har gode boforhold mens de har sin tjeneste her. Samhandling med næringslivet i regionen gir også positive ringvirkninger, sier Wenche Georgsen, regionsjef i Forsvarsbygg.

Les også

Har du bolig å leie ut til Forsvaret? – Vi får nok ikke for mange henvendelser

Leiekontrakt på 20 år

Det er til sammen 24 leiligheter Forsvarsbygg har inngått avtale om langtidsleie på. Evenes Boligutleie AS skal stå for 12 leiligheter fordelt på to seksmannsboliger. Hver leilighet skal ha parkeringsplass med carport, og der et opsjon om leie av ytterligere seks enheter.

Campus Norge AS skal bygge 12 leiligheter med en parkeringsplass i garasje tilhørende hver leilighet på Liland. Her er det også opsjon om leie av ytterligere seks enheter.

– For Evenes flystasjon er det helt sentralt å få på plass attraktive bomuligheter for personellet som kommer til basen de nærmeste årene. Disse kontraktene er et viktig bidrag til dette for de av våre ansatte som ønsker å bo nær flystasjonen, sier luftvingsjef Eirik Guldvog.

Leiekontraktene som er inngått er på 20 år og skal stå ferdig innen senhøsten 2022.

Evenes-ordfører Terje Bartholsen sier at de som vertskommune for Evenes flystasjon har tatt på seg en nasjonal oppgave.

– Det krever mye av oss. Det vi skal ha igjen er ny aktivitet og nye innbyggere. Derfor er denne beslutningen en stor milepæl. Men det er bare begynnelsen. For når Forsvarets ansatte får prøvd å bo her litt vil de fort oppfatte hvor bra det er å være her - og skaffer seg sitt eget. Dette kan derfor være starten på mye boligbygging. Vi er klar for mange nye evenesværinger i hele kommunen, sier Bartholsen.

Les også

Dominik (16) lå på et kontor mens pappa overnattet i bilen: – Politiet vinket oss av gårde

Les også

Slik blir den nye veien fra Kanebogen inn mot sentrum: – Strålende!