Høytrykket som kommer til å prege Sør-Norge kommende uke gir lavtrykk fra Atlanterhavet en perfekt rygg å ri inn mot Nord-Norge på.

– Dere får nok en veldig høstlig uke, sier statsmeteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt.

Mulig farevarsel

Haga sier at lavtrykk kommer til å prege hele uka. Allerede tirsdag skyer det til og vi kan vente oss enkelte regnbyger. Onsdag og torsdag blir de våteste dagen. Men det er vinden vi må passe oss for.

– Onsdag kveld og torsdag morgen kommer det mest nedbør. I tillegg vil det blåse godt fra sørvest. Det ligger et stormsenter ute i Atlanterhavet som vi mistenker kan komme til å treffe dere. Mye vind blir det nok uansett, men om det blir kuling eller storm i kastene skal vi se nærmere på de kommende dagene. Vi vurderer å sende ut farevarsel for kraftige vindkast disse dagene.

Mot helgen vil nedbøren og vinden avta, men det vil fortsatt være grått og temperaturen vil synke til under 10 grader.

– Er dette normalt augustvær?

– Nei, det er jo ikke det. Litt ruskevær kan det jo alltids være, men det er svært sjelden vi opplever slik lavtrykksaktivitet på denne tiden av året. Det er mer vanlig i slutten av september eller i oktober. Dere får rett og slett en høst-uke, sier Haga.

Kan se lovende ut for Bakgården

Om drøyt halvannen uke går Bakgården av stabelen i Harstad sentrum. Haga sier prognosene ser lyse ut for neste uke.

– Det ser ut til at vi får en helt annen sirkulasjon da. Det kan både bli varmere luft og kanskje til opp med sol. Men det er litt tidlig ennå, så ring tilbake mot helgen så har vi et bedre bilde på hva slags festivalantrekk dere kan planlegge for.