Lørdag møter HIL, som var fjorårets serievinner i 4.-divisjon i Hålogaland, Bossekop fra Alta. Også det et nyopprykket lag. En kamp den engasjerte treneren Håvard Fjellvang ser fram til med glede.

– Bossekop er kjempespennende. Begge lag har selvfølgelig lyst til å vinne, men jeg tror vi stikker av med alle poengene, sier han med overbevisning.

HER SER DU KAMPEN: HIL – Bossekop lørdag klokka 13.00

Fjellvang sier han ser en god progresjon på det de trener på, og at målet er å være et lag som tør å spille på den måten de har trent på.

– Vi gleder oss og skal ha mot til å være og spille som Harstad Idrettslag, sier han.

Saken fortsetter under videoen

Har fått forsterkninger

Treneren forteller at noen av fjorårets spillere er borte; Runar Normann, Markus Ursin Ingebrigtsen og Oskar Alvereng. Tre rutinerte gode fotballspiller. Men forsterkninger er kommet inn.

– Jovan Radocaj, solid stopper fra Finnsnes. Mirjan Emeri som har vært i Harstad før og spilte for SOIF i fjor. En offensiv kantspiller som er god en mot en og har tempo og Sebastian Andreassen, også han en tidligere HIL-spiller som har tatt overgang fra SOIF. En spiller som kan brukes både som back og kant. Alle tre er fine forsterkninger.

En kamp man bør få med seg

Selv om det kan bli kjølig i lufta, lover HIL-treneren en fotball som skal varme. Utetemperaturen bør ikke være en unnskyldning for ikke å stille opp. Håvard Fjellvang mener det kan være flere grunner for publikum til å få med seg serieåpningen.

– Det er veldig mange spennende unge gutter som vi blir å høre mye av i fremtiden. Er du til stede, kan du si om tre år, når en eller flere av spillerne er i Eliteserien: – Jeg var på stadion på hans første HIL-kamp.