Gå til sidens hovedinnhold

– Hver gang en ansatt sier fra om misbruk av makt, får vi lange forklaringer om opplæring på ledernivå

Kirsten Evjen i Rødt Harstad spør hvordan ordføreren har tenkt å sikre seg at det blir siste gang kommunestyret 30. september må diskutere hvordan vi får slutt på den fryktkulturen som ansatte opplever på arbeidsplassen sin.

I en interpellasjon skriver Evjen:

– Mange ganger har vi diskutert temaet i denne forsamlinga, og det handler om makt og avmakt. Vi delegerer makt til ledere på flere nivå, og hver gang en ansatt sier fra om misbruk av makt, får vi lange forklaringer om opplæring på ledernivå. Til tross for det diskuterer vi det samme, gang på gang. Nøkkelordet her er makt, og hvordan den blir håndtert.

Evjen skriver at arbeidshverdagen for ansatte i Harstad kommune ikke skal innebære frykt for negative reaksjoner fra overordnede/kolleger.

Les også

Amundsen hudfletter egne ungdomspolitikere: – Jeg ser hva dere har skapt etter meg, og blir kun trist

– Og det har vi sagt hver gang. Så nå er det på tide å snakke om hvordan man håndterer den makta man har over andres arbeidshverdag. I en liten organisasjon som vår angår dette alle ledd, og innebærer også å forvalte lojalitet - oppover eller nedover i systemet sitt - og sin egen prestisje.

Hun har laget en omskrivning tatt fra Barack Obama som leder fram til spørsmålet:

– Det er langt fra første gangen vi har diskutert dette, men dette må bli den siste! Hvordan har ordføreren tenkt å sikre seg at dette blir siste gang kommunestyret må diskutere hvordan vi får slutt på den fryktkulturen som ansatte opplever på arbeidsplassen sin, spør Kirsten Evjen fra Rødt i kommunestyret 30. september.

Les også

LIVE: Ungdomsfotball-bonanza hos iHarstad i dag - og 80 kamper til helga!