(Nordlys): Det siste døgnet har det lavet ned i Troms. Mandag kom nedbøren først som sludd og regn, men gikk utover dagen over i snø. Og her er fasiten på snømengdene som har kommet rundt om i fylket.

– I Tromsø kom det 21 centimeter, og på Bardufoss snødde det omtrent like mye. Det samme gjelder egentlig store deler av Nord-Troms også, sier Iselin Skjervagen, vakthavende meteorolog hos Værvarslinga i Tromsø.

De neste dagers prognoser

På spørsmålet kommer svaret som nok skaper forskjellige reaksjoner blant folk. Noen vil juble, mens andre vil gråte.

– Det skal fortsette å snø, det skal snø jevnt og trutt gjennom tirsdag og onsdag, sier Skjervagen.

Og disse nyhetene gjelder også hele fylket.

– Det ser ut som at det kommer ganske mye snø, det ser ut som at det skal kommer 20-25 cm rundt om i hele Troms i morgen, sier Skjervagen.

Og får resten av uken ser det ut til å fortsette å snø, men i noe redusert grad.

– Det kommer ganske mye på tirsdag og onsdag, men så ser det ut til å dabbe av litt etter hvert utover dagen, sier meteorologen.

Skiføre

Og ifølge Skjervagen blir snøen liggende også.

– Snøen blir nok liggende, det kan bli litt mildere onsdag. Men så blir det kaldere fra og med torsdagen. Det skal blir kjøligere framover, i hvert fall denne uken. Og igjen gjelder dette hele Troms egentlig.

– Det er gode nyheter for skifolket, konstaterer meteorologen.

Så langt er det ikke blitt sendt ut noen varsel om utfordrerne kjøreforhold, men meteorologene følger nøye med.

– Vi følger snømengden på fjellovergangene. Der vil det komme advarsel hvis vi ser at det er nødvendig, sier Skjervagen.