I Kaldtdalen står det et veiskilt som leder deg blant annet i motsatt vei, omvei og på bedringens vei. Skiltet har stått der i tre år, men har fått en økt oppmerksomhet i koronatiden.

– Det kan virke som om mange har fått en økt interesse for nærområdet, og viller prøve ut nye områder for spaserturene sine. Mange har funnet veien ned til Kaltdalen, forteller skaperen av verket Monica Lyngen.

Fått inn mange tips

Skiltet står i hagen til Monica, og det er mange som har tatt kontakt med henne, for å komme med tips om nye veinavn.

– Både kjente og ukjente har tatt kontakt med meg for å komme med tips. Spesielt etter personer har delt bilder av det på sosiale medier. Når bilder kommer på internettet går det ikke lang tid før de er spredt overalt.

Det er ikke bare personer som har kommet med hyggelig tilbakemeldinger.

– Jeg fikk noen friske meldinger på Facebook, om plagiat. Det står nemlig et lignende skilt på Engeløya i Steigen, og det var en som ikke var fornøyd med at jeg hadde lagd et lignende. Skiltet på Engleøya har helt klart inspirert meg, men det er ikke det samme.

Nå kommer veiskilt versjon 2.0

Alle de gode tipsene har ført til at nå kommer det et flunkende nytt skilt.

– Jeg har planer om å plukke ned det gamle skiltet å få opp et nytt. Jeg regner med det kommer til å skje i løpet av våren. På det nye skiltet kommer det ikke til å være noen av de samme som på Engeløya, så forhåpentligvis kommer det ikke flere klager. Jeg har fått inn mange gode tips og spekulert ut noen egne også.

– Dette er bare et litt barnslig og gøyalt skilt, men jeg håper det kan spre litt glede til de som velger å ta seg en tur i området.