Politiet i Troms oppsummerer søndag morgen: Samlet sett har det vært svært mye folk ute, en god del ordensforstyrrelser og en rekke tilfeller der festdeltakere har blitt pålagt å avslutte festen og dra hjem. Flere anmeldelser for ordensforstyrrelser og vold. De fleste tilfellene har vært i byene.

Harstad litt over klokka 04.00: Melding om ordensforstyrrelse i sentrum. En person fikk slått ut tenner i slagsmål med en annen. Partene sendt hver til sitt, forholdet blir anmeldt.

Les også

Hans Krogstad fant mystisk ring på fjellet – så skjedde det noe helt spesielt

Harstad klokka 02.30: Ansatte ved et utested kontaktet politiet etter å ha funnet det de oppfattet som narkotika inne på toalett. Det dreide seg om mindre mengder.

Harstad klokka 01.30: Patruljen kom over to personer som hadde vært i slagsmål med hverandre. Partene ble skilt og gikk hver til sitt. Begge blir anmeldt for ordensforstyrrelser.

Like før midnatt stanset politiet en bil i Kirkegårdsveien i Tromsø. Føreren fremsto som påvirket, og ble anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Omtrent samtidig ble en bileier på Finnsnes gjort oppmerksom på at noen hadde knust bakruten på bilen hans. Politiet dro til stedet og sikret seg spor av gjenstanden som ble brukt til å skadeverket.

To unge gutter på lett motorsykkel ble stanset av utrykningspolitiet i Tromsø. Begge fikk forelegg for fartsovertredelser, samt et muntlig pålegg.

Storsteinnes fikk politiet melding om en person som hadde fått juling og hadde behov for helsehjelp, etter at vedkommende fikk slått ut tenner. Vedkommende ble tatt hånd om av helsevesenet, mens gjerningspersonen, som hadde forlatt stedet da politiet kom, vil bli straffeforfulgt for forholdet, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

I Mosjøen var seks personer involvert i krangel og tilløp til slagsmål ved Baågneset. Personene ble bortvist fra stedet.

I Mo i Rana ble en mann utsatt for vold i sentrum. Fornærmede ble ikke alvorlig skadd. Den mistenkte løp fra stedet. Det blir opprettet sak.

Samme plass ble en overstadig beruset mann innbrakt til arrest. Mannen ble gitt pålegg om å forlate sentrum, men etterkom ikke det. I forbindelse med innbringelsen satte mannen seg til motverge. Han anmeldes for vold mot politiet og for ikke å har etterkommet politiets pålegg.

Det var mange berusede ungdommer samlet i Leknes sentrum. Det var amper stemning og tilløp til slagsmål. Politiet dro til stedet og bortviste de involverte.

I Bø i Vesterålen var det et trafikkuhell ved Kråkeberget. En bil havnet i grøfta. Det var ingen personskader, men bilfører mistenkes for promillekjøring. Bevissikring utført, førerkort beslaglagt og sak opprettes.