Gå til sidens hovedinnhold

Ida-Louise fra Harstad (17) blir flaggbærer for Norge i Paralympics

Rytter Jens Lasse Dokkan og friidrettsutøver Ida-Louise Øverland blir Norges flaggbærere under åpningsseremonien for Paralympics i Tokyo tirsdag. Det melder NRK.

Der skal Øverland konkurrere i 100-meter og 200-meter. Under EM i Polen fikk hun 6. plass på 200-meter og 7. plass på 100-meter.

I første omgang er ikke ambisjonene å vinne i Tokyo, for denne opplevelsen skal hun bruke til å lære.

– Jeg har ikke veldig store forventninger. For jeg vet at jeg ligger et stykke bak de beste. Så for meg å bare få delta og få erfaring fra lekene er målene. Jeg vil løpe til pers, det er alltid et mål når jeg løper, sa Øverland da iHarstad snakket med henne tidligere denne måneden.

60 år gamle Dokkan har deltatt på samtlige Paralympics siden dressurridning ble en offisiell gren i 1996. I 2019 tok Dokkan to EM-gull i Rotterdam.

Det spøkte for at IK Hinds Ida-Louise Øverland (17) skulle bli med til Paralympic i Tokyo da Norge i første omgang kun fikk to kvoter som gikk til to andre friidrettsutøvere. Dette til tross for at hun nådde high performance-kravet under EM i Polen. Øverland belaget seg da på at hun ikke fikk bli med.

Men da det ble klart at Norge fikk en tredje kvote fikk hun telefonen om at plassen var hennes.

– Det kom som et sjokk og så ble jeg ekstremt glad og havnet neste i ekstase, sier en kjempeglad Ida-Louise.

Åpningsseremonien starter tirsdag klokken 12.50 norsk tid.

Les også

Henrik har dårligst sykkel, minst penger og minst trening: Knuste erfarne superbike-førere