Sommer er ikke bare agurktid. Det skal denne gjengen, samt de fast ansatte som er på jobb i redaksjonen i sommer, bevise.

– Da iHarstad startet opp, knyttet vi straks til oss unge frilansere som var ute etter jobb. 17-åringene fikk boltre seg. I dag er de 19-20 år, og noen av dem jobber fortsatt hos oss.

Det sier ansvarlig redaktør Morten I. Jensen. Sammen med nyhetsredaktør Lars Richard Olsen har nettavisen iHarstad sikret seg noen av byens mest engasjerte unge - som i tillegg elsker media og journalistikk.

På kurs med 240 andre vikarer

– For oss er det fantastisk å gi ungdommen en sjanse i arbeidslivet. De kan veldig mye som en 40-åring ikke kan, sier Lars Richard Olsen.

De ansatte hos iHarstad gleder seg altså spesielt mye til denne sommeren. Hele sju unge mennesker som ønsker å drive med journalistikk har fått seg jobb.

– De har allerede fått tilgang til våre systemer - og de har vært på sommervikarkurs sammen med 240 andre i Amedia, stiftelsen vi er en del av, sier Morten I. Jensen.

OBS: Denne saken ble først publisert i vårt nyhetsbrev. Det er gratis å motta. Her melder du deg på

Dette er sommervikarene:

Daniel Bjordal (20). Daniel har vært med fra starten siden 2020. Han går fortsatt faste morgenvakter hos oss + at han jobber hos oss på sommeren. Han er nå student i Bergen, men det stopper ikke en journalist for iHarstad. Visste du forresten at NTB ansatte folk i Sydney, Australia i 2014 for å gi folk i Norge nyheter på natta?

Emil Lund Skålsvik (18). Emil har blant annet erfaring fra IF Kilkameratene sin digitale satsing med spesielt fokus på Instagram. Her har han produsert tekst, video og grafikk. Emil har lenge vært interessert i medieproduksjon, administrering av sosiale medier og webutvikling. Emil er elev ved Heggen videregående skole.

Johanne Ærnstrøm (17). Johanne bor i Tromsø. Der hun går på danselinja ved Kongsbakken videregående skole. Hun tilbringer gjerne hele sommeren i Harstad ettersom mye av familien hennes bor her. Johanne er samfunnsengasjert og medlem i AUF. Hun har erfaring fra media, blant annet Instagram.

Kimi Nie-Nilssen (15). Kimi er elev ved Hagebyen skole. På fritiden holder han på med musikk og er engasjert i både ungdomsparti og Natur og Ungdom. Kimi følger nyhetsbildet tett, og er opptatt av å engasjere seg. Han har allerede startet i frilansjobb hos iHarstad, både på sports- og kulturarrangementer. Nå er han i ferd med å lære seg videostreaming.

Norah Marielle Kildal Granås (16). Norah har også skrevet flere saker for iHarstad. Hun er på vei inn i videregående skole. På fritiden er mye tid brukt på Radio Harstad, hvor hun blant annet er produsent, reporter og programleder. Leder i driftsstyret for de unge i radioen er hun også. Norahs drøm er å bli reporter eller programleder i NRK.

Amanda Adelaide Molvik studerer ledelse, innovasjon og markedsføring ved UiT i Harstad. Hun har tidligere jobbet for Stine Sofies Stiftelse og med spillavhengige, og har engasjert seg i studentpolitikk. Amanda har jobbet for iHarstad mye det siste året, og er vår «voksne» sommervikar.

Vi har også Elin Ostad (17) som frilanser. Elin har en annen sommerjobb i år, men trør til for iHarstad når det trengs. Hun går på Heggen videregående skole, har vært engasjert i Radio Harstad og Ungdommens Hus. Du så kanskje Elin i vår direktesending 17. mai? Hun var høyt og lavt + at hun har skrevet flere saker for iHarstad.

Velkommen til oss – vi er helt sikre på at det blir en bra sommer både for iHarstad og for våre lesere!

Les også

Rolf selger alt og flytter til drømmehuset i Spania: – Jeg overrasker meg selv

Les også

HIL – en saga blott? Her er fem råd