I 2020 var det 594 søkere til UiT campus Harstad, men i 2021 er det en liten økning med 601 som hadde søkt innen søknadsfristen.

– Det forventes at om lag 400 nye studenter skal starte på UiT campus Harstad til høsten fortalte koordinator for studentliv i Harstad, Tone Christoffersen.

I disse dager ringer fire studenter til de kommende studentene for å ønske dem velkommen til byen.

Boliger til 15% av studentmassen

Men de nye studentene trenger et sted å bo. Nå er det studentboliger til under 15 prosent til studentene i Norge, opplyser NRK.

Koordinator for studentliv hos Samskipnaden i Harstad, Vegard Olsen, forteller at det per dags dato er helt fullt når det gjelder studentboligene i Harstad.

– Det har vært mye trykk, og det er nok mange som må belage seg på å lete etter bolig på det private markedet, sier Olsen.

Studentskipnaden campus Harstad oppfordrer studentene til å være tidlig ute.

– Ventelistene er lange, og vi vet studenter som har tatt inn på hotell i overgangsfasen for å finne seg egen bolig. De som kommer i siste liten har vanskeligheter med å finne seg noe kjapt, har vi sett fra tidligere, sier Olsen.

Økt behov

Flere tyr til det private markedet, og Irene Johansen, administrasjonssekretær for NorgesEiendom, opplyser at det ikke er fullt i boligene deres. NorgesEiendom leier ut hybler i Harstad på det private markedet og kun én av deres 26 hybler i nær UiT er utleid.

Bygget ble totalrenovert i 2019 med 26 rom, og spesifikt til studenter eller arbeidere.

– VI hadde forventet større pågang, men vi regner med det blir større trykk første og andre uka i august, sier Johansen.