Ingvill Mathilde Torgersen (14) er ung, men har allerede gjort seg bemerket i bybildet, blant annet gjennom jobben hun gjorde sammen med Arseni Mahankov for fjorårets TV-aksjon.

Nå gleder hun seg til å åpne Festspillene i Nord-Norge, men med erfaring som både konferansier for UKM og programvert på Radio Harstad, så hun er ikke nervøs for oppmerksomheten hun vil få.

– Jeg har ikke gjort noe akkurat som dette før så det er noe nytt og utfordrende, sier Torgersen, som også ser fram til selve læringsprosessen med å skrive tale og jobbe med framføringa.

Engasjert ungdom

Torgersen er til daglig elev på Hagebyen ungdomsskole, og engasjerer seg i elevråd og Ungdommens Hus, i tillegg til allerede nevnte Radio Harstad og UKM. I år har hun vært en del av ungdomspanelet som Festspillene i Nord-Norge, UiT Norges arktiske universitet og Chili har hentet inn i arbeidet med Ungdommens Festspill. Det arbeidet har kulminert i egne arrangement for ungdom mellom 13–17 år på Ludo Bar og Scene.

– En sterk og klar stemme

Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir er begeistret og stolt over at en av Harstads ungdommer åpner festivalen, og mener det er et viktig signal og forankring for fremtiden.

– Etter å ha hatt nær dialog med ungdom i regionen i over to år er vi sikre i vår sak når vi nå lanserer den største festspillsatsingen på denne målgruppen noensinne. Da er det helt naturlig for oss å invitere en så sterk og klar stemme som Ingvills til å åpne festivalen og la flere høre erfaringene til denne generasjonen – med egne ører. Jeg gleder meg til å høre hva hun vil dele med oss – og oppfordrer flest mulig til å høre godt etter, sier festspilldirektøren.