Gå til sidens hovedinnhold

Innen 19 dager må Cathrine finne nye lokaler: – Det er kniven på strupen

1. oktober må Crossfit Harstad flytte ut.

November 2015 åpnet Crossfit Harstad i Samasjøveien der de startet med et mindre lokale før de fikk mulighet til å ta over mer plass. Med omtrent 190 medlemmer, gruppetimer, egentrening og flere tonn utstyr begynner det å haste for klubben som må finne et nytt sted innen 1. oktober.

– Vi fikk oppsigelsen 1. mai og så fikk vi forlenget en måned av de som har kjøpt bygget. For det har, først og fremst på grunn av sommeren og ferietid, vært veldig vanskelig å få svar – og ikke minst å komme i kontakt med de riktige folkene og riktige lokalene som vi er ute etter, sier deleier og gründer av Crossfit Harstad, Cathrine Rolness.

Derfor ønsker de å nå ut til enda flere enn de allerede har gjort på sosiale medier, i håp om at noen i Harstad sitter på et kjempegodt lokale eller et godt tips til hvor de kan flytte.

Les også

Anne Lena var i New York under terrorangrepet: – Skulle egentlig være i World Trade Center

Trenger god plass

Cathrine forteller at de har noen gode dialoger med utleiere, men at det da er snakk om leie fra 2022.

– Så det vi sliter med nå er å finne ut av hvor vi kan være fra 1. oktober til eventuelt det står klart.

På grunn av utstyret og bruken er de avhengige av god takhøyde opp mot fire meter i tillegg til åpen gulvplass som de kan rulle ut gummimattene på.

– Med en kortsiktig løsning kan vi nok klare oss med noe som er lavere under taket og som har en større åpen gulvflate. For vi kjører som regel timer stående på gulvet og bruker utstyret der. Størrelsesmessig, 200-300 kvadrat, det går kjempefint med tanke på at det kanskje bare er kortsiktig. Men selvfølgelig, hvis noen har noe som kan være aktuelt som permanent også er vi villige til å prøve det også. Vi har ikke signert noen kontrakt eller noe sånt, vi har som sagt gode dialoger, men ingenting vi har landet på sånn sett, forteller hun.

Når det gjelder plassering i byen vet de at de fleste av medlemmene følger dem uansett hvor de drar.

– Men vi har en del studenter så vi prøver å legge til rette sånn at det er enkelt å fortsatt komme til oss. Så sentrumsnært, om det er videre bort mot Blåbærhaugen og den veien eller mot Kanebogen i andre retningen så vi ikke går for langt i en eller annen retning. Hvert fall på permanent basis vil vi være ganske sentrumsnært.

I tillegg er fasiliteter som toalett og god varme også noe de ønsker i et permanent lokale.

Har troen

– Kjenner dere at det er kniven på strupen og at det haster nå?

– Jeg har egentlig hele veien vært ganske rolig. Først og fremst vet jeg at det kommer til å ordne seg på et eller annet vis og så er det ikke vits i å stresse over ting vi ikke styrer eller rår over. Er det ikke lokaler så er det ikke lokaler. Men selvfølgelig vil vi ha avklart hvor vi skal være før vi pakker sammen ting. Hvor kan vi sette det og flytte inn? Sånn som det ser ut nå blir det et midlertidig lokale der vi kan få ut gulvmattene våre og holde timer, sier Rolness og legger til:

– Under nedstegningen i januar og mars hadde vi timer ute, men vi har vært gjennom den drillen der før og ser at enkelte får til å være med på de timene, men det er ikke ideelt. Spesielt nå som temperaturen begynner å synke og det blir dårlig vær. Vi får det til på et vis, men vi ønsker bare å få hjulene til rulle litt mer. Så ja, det er kniven på strupen, men vi har troen på at det kommer til å gå bra sånn at vi finner noe. I tillegg har vi troen på at folk i byen ser oss og er villige til å hjelpe oss.

Les også

Finn tror det blir krise i jula: – Vi mangler 20-30 sjåfører

Noe støy må man nok regne med når det er en crossfit-klubb man leier ut til. Catrine forteller at de spiller musikk og at det kan smelle litt når frivektene droppes i bakken.

– Derfor har det vært veldig ideelt å være her fordi ingen har hørt lyder, og vi har mulighet til å løpe ute som er i crossfit-stil. Her har det vært kjempemessig med stien langs sjøen og at vi har kunnet trene ute på sommeren. Det er litt sånn type lokale vi er ute etter også, at det er muligheter for å ta utstyr ut og at man kan løpe ut og inn.

Hvis noen har gode tips blir Catrhine og klubben kjempeglade for å få innspill på sosiale medier, til en av de fem eierne eller via medlemmer.