Med verdensrekorder Ken Stornes som instruktør arrangerer Grottebadet, i samarbeid med Nordkraft fiber, «Grottedødsing» i svømmehallen. Teamleder Tuulia Laitinen i Grottebadet er i fyr og flamme. I august 2021 hoppet Stornes fra en 31 meter høy klippe.

– Vi synes dødsing er dødskult. Vi liker å gjøre nye ting og når vi har et stupetårn, selv om det bare er fem meter, vil vi utnytte det maksimalt. Spesielt tøft er det å få Ken Stornes som instruktør, som også har med seg to andre utøvere. I tillegg til Ken Stornes kommer Ask Jørgensen fra Harstad, som går idrettsgymnaset på Lillehammer, sier hun.


Plass til 30 deltakere

Tuulia Laitinen forteller at det kun er plass til 30 påmeldte som skal konkurrere om det beste hoppet. Før konkurransen 21. mai får deltakerne kyndig veiledning fra verdensrekordholderen.

Man trenger ikke kunne noe fra før. Alle påmeldte får prøve seg i forkant med gode tips fra Ken Stornes.

– Målet er å lære teknikker for å gjøre det trygt.

Deretter blir det kvalifiseringsrunde hvor alle deltakere gjennomfører ett hopp hver for så en finalerunde med de 15 beste. Fine premier lokkes det også med.

Kult, tøft og nytt

Ideen til eventet er det Kristian Bøckman i Nordkraft fiber. Etter at det restriksjonene på grunn koranen ble fjerne, hadde han lyst til å finne på noe som kunne fenge den yngre aldersgruppa.

– Vi ville finne på noe som var kult, tøft og nytt og tenkte dødsing kunne være midt i blinken. Jeg har selv unger i alderen 12–14 som er litt opptatt de beste utøverne, typer som Truls Torp og andre som er stor i internasjonal sammenheng.

Heltent speaker

Speakerjobben skal Rasmus Godø ta seg av. Han hopper mer enn gjerne fra «femma», men er ikke helt inne på dødsingteknikken. Som er ansatt i Grottebadet gleder stort og ser fram til mange spektakulære hopp.

– Jeg forventer mange rotasjoner, gode landinger, store plask og godt humør. Dette er noe som fenger ungdommen, sier han.

Tuulia Laitinen har ikke selv prøvd dødning, men lysten er til stede.

– Det har jeg ikke, men må nok gjøre det. Jeg er dessverre borte den aktuelle dagen, men skulle gjerne vært med, sier hun.

Nå håper hun folk vil strømme til Grottebadet.

– Det er gratis for deltakerne og fri inngang for publikum. Jeg håper på stinn brakke, smiler hun.