Søndag 11. september arrangeres dermed åpen dag i kulturskolens lokaler i Normanns gate, vis-a-vis parkeringshuset tilknyttet Grottebadet.

– Ønsket er å tilgjengeliggjøre kulturskolen for alle. Vi vet det er flere som kunne tenke seg å være med. Nå kan alle komme innom for å se hva vi faktisk driver med her, sier rektoren.

Barrierer

Roksand Fauchald har ledet kulturskolen siden starten av 2021. Per i dag kan man være elev i flere grener innenfor både dans, musikk, teater og visuell kunst.

Nå ønsker rektoren å bryte ned en hel del barrierer han mener kan hindre unge å oppsøke tilbudet.

– Det kan være barrierer som pris, hva slags type tilbud vi har, logistikk og mye annet. Vi vil vise at kulturskolen er for alle. Enten man har spesifikke interesser, bare ønsker å lære seg noe nytt eller bare vil være del av et miljø.

Under søndagens åpne dag vil det være stor aktivitet på Kulturskolen.

– Det handler om å få folk inn her. Vi skal vise hva vi tilbyr, hvordan lokalene våre er, hvem lærerne er og ikke minst hva de underviser. Og så blir det prøveundervisning i flere felt hvor man også for teste ut flere av fagene - og rett og slett litt fest, sier han og legger til:

– Man kan komme og gå akkurat som man vil og så blir det kafé, samt noen overraskelser fra scena.

Hjelp fra Fritidskassa

Rektoren vil gjøre sitt for å forsere en av de viktigste barrierene han tror mange har for å bli elev: nemlig prisen.

Nå tilbyr nemlig Harstad Kommune en ny støtteordning til fritidsaktiviteter for barn og unge.

Fritidskassen kan gi støtte til deltakeravgift i faste, organiserte fritidsaktiviteter. I tillegg støttes kostnader til utstyr, deltakerutgifter ved cup, leir, reise/transport, måltider og annet som er nødvendig for å delta på en fast, organisert fritidsaktivitet.

Kulturskolen er en av aktivitetene som støttes.

– Dette er viktig for oss å kommunisere ut. Dersom noen av forskjellige grunner ikke har midler til å være elev ved kulturskolen kan vi som jobber her søke Fritidskassen etter hjelp. Dette vil vi også fortelle mer om på søndag, sier Johannes.

Videre legger han til at tilbudet ved kulturskolen stadig er i utvikling. Nylig utvidet de med undervisning i det asiatiske instrumentet Dambora med musikeren Hamid Sakhizada som lærer.

– Vi ønsker gjerne å høre fra andre om hva de kunne tenke seg av tilbud. Målet er å både utvide flere av de mest populære aktivitetene våre, samt legge til nye etter hvert, sier rektoren.

Åpen dag arrangeres søndag 11. september mellom klokka 12:00 og 15:00.

Les også

Eirik forlater Harstad: – Jeg har ikke dårlig samvittighet