Onsdag spilte de 32.-delsfinale mot Gjøa Brooklyn. Etter ekstraomganger med golden goal endte stillinga 2–1 til Harstad-laget over spillerne fra New York.

Trener Vegard Amdal Stensen sier det ble en dramatisk kamp og det var en letta gjeng som sikra avansement i cupen.

– Laget er veldig glad, men også letta. Nå skal de ha seg velfortjent fritid mens vi trenerne skal analysere kampene til motstanderne i den kommende kampen.

Dramatisk

Det ble et nervepirrende oppgjør når Medkila møtte Gjøa Brooklyn fra New York. Banen var våt og ujevn etter regnvær og det blåste godt på Ekebergsletta. Først ledet Medkila 1-0, før amerikanerne utlignet mot slutten av kampen.

Da det sto 1–1 ved fulltid var det en spent gjeng som gjorde seg klare til ekstraomganger.

I Norway Cup er det slik at dersom noen scorer under ekstraomgangene, stoppes kampen og det scorende laget erklæres som vinnere – såkalt golden goal.

Allerede to minutter ut i første ekstraomgang fikk Medkila corner. Noe som gledet trenerne.

– Vi har trent mye på dette. I en slik turnering blir det ikke så mange frispark, så derfor er corner en av de beste dødball-mulighetene til mål.

Og treninga har hjulpet. Victoria Haukebøe slo corneren og midtstopper Mari Alsos Höglin fikk satt den rett i nettet til Gjøa Brooklyn. Dermed var seier og avansement et faktum.

Haukebøe sier hun var nervøs før hun tok corneren.

– Men så tenkte jeg bare at jeg måtte gjøre det beste ut av det. Det var veldig deilig at det endte med mål, sier hun.

Mye gøy

Nå skal laget ha seg en velfortjent friettermiddag.

– Det er veldig viktig for oss at laget får gjøre helt andre ting en fotball mellom kampene. Vi trenerne skal legge en slagplan og så skrur de seg på i morgen formiddag, sier Stensen.

Thea Christin Andreassen Isaksen, som satte frisparket som endte i 1-0-målet, er utlånt fra rekruttlaget for anledningen. Hun sier Norway Cup er stas både på, og utenfor, banen.

– Det er veldig gøy å bli kjent med nye folk, dra på shopping, besøke Tusenfryd og alt annet som skjer her.

Victoria Haukebøe stemmer i:

– Ja, det er veldig mange hyggelig jenter og gutter her. Mest gutter da.

Torsdag spiller Medkila 16.-delsfinale mot Fyllingsdalen.