Gå til sidens hovedinnhold

Jonas forstår hvis du må reise hjem: – Mange har hatt en trasig tid

Til tross for oppfordringene fra statsministeren og helsemyndighetene skal mange reise i påsken. Her er rådene fra kommuneoverlege Jonas Holte hvis du får besøk eller skal på reise.

– Nå bør terskelen være høy for hva som er unødvendige reiser.

Kommuneoverlege Jonas Holte sier at han har registrert at det ikke anbefales å reise nå, men vil ikke snakke for sterkt om hva andre skal gjøre.

– For mange har det vært et trasig år og en studietid som har vært trasig. Kanskje sliter noen etter dette. Da skal ikke jeg stille meg til dommer om dine reiser ikke er nødvendige, sier han.

Noen må kunne reise, men helst håper han at de fleste blir hjemme.

– Det er mange som reiser mye. Folk bør nok gå i seg selv og tenke på om de kan reise mindre.

Les også

Kari-Anne reagerer sterkt på koronarykte: – Nei, jeg ber ikke folk holde seg unna Harstad!

Lite smitte på fly

Holte sier at de som reiser til og fra Harstad de neste ukene må passe på hele veien.

– Det er lite smitte i selve flyene. Alle har på seg maske og det er gode ventilasjonsanlegg. Men på flyplassen bør man også ha maske på hele tiden, ha med antibac og passe på. På toalettene kan det for eksempel være trangt og fare for smitte.

I perioden etter at du har reist bør du teste deg, ikke minst hvis du kommer fra et sted med høyt smittetrykk.

– Vi ser at vi har relativt høy importsmitte i Harstad. Mange som tester seg har innreise som årsak. Du bør også passe på om du får symptomer etter reise.

Les også

Derfor sa Einar nei til skole på Mustaparta: – En spesiell måte å gjøre det på

Strenge regler i påska

Tirsdag klokken 18 presenterte myndighetene nye og strengere regler som blant annet innebærer skjenkestopp i hele landet og anbefaling om kun to personer på besøk.

Treningssentre stenges også, men kan ha åpent for innbyggerne i kommunen, for rehabilitering, individuell trening og behandling.