Gå til sidens hovedinnhold

Jubelbrøl da Medkila vant mot Kolbotn: – Gode nok for Toppserien

Det kom jubelrop fra garderoben, og Medkila-sangen runget, etter at Medkila vant 2-1 i returoppgjøret mot Kolbotn på Harstad stadion onsdag kveld.

En av spillerne som var godt fornøyde med resultatet var Ida Marie Fikset Fossem som kunne bekrefte at dette var en mye artigere kamp, med lavere skuldre, å spille enn da de tapte 5-0 mot samme lag sist helg.

– Det er artig å føle at vi er med i kampen. Målet var å vinne i Harstad. Siden utgangspunktet var litt dårlig tenkte jeg aldri så langt at vi skulle score fem mål og vinne sammenlagt, sier Fossem.

Hun sier at seieren viser at Medkila er gode nok til å spille mot Toppserielag.

– Du må venne deg til et høyere tempo. Vi ble litt sjokket i den første kampen etter et tidlig mål mot oss, og det gjorde at vi fikk mange mål feil vei, sier midtbanespilleren som er glad for at de fikk trening på toppnivå i tillegg til seieren.

Vet ikke om hun blir i Medkila

Fossem sier at hun ikke har bestemt seg for om hun skal fortsette som spiller for Medkila neste sesong.

– Først må jeg få litt ferie og avstand til det hele. Jeg har bare hatt én frihelg siden sesongen startet, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

– Vi skjønte hva som måtte til

Keeper Hanne Larsen fikk skryt under kampen fra iHarstads kommentator Runar Normann. Han mener Larsen er en spiller for Toppserien.

– Det er artig å kunne bidra bakover når jentene spiller så godt framover. Tanker om Toppserien har nok alle spillere, så jeg får trene på og se hvor jeg ender.

Larsen er stolt over lagets innsats.

– Kolbotn har gjennom hele sesongen matchet seg mot god motstand, så de har det i beina. Vi hadde ikke den hastigheten i den første kampen, men nå skjønte vi hva som måtte til. Vi var godt forberedt og klarte å innfri kravene.

Seier 2-1 etter tap 5-0 mot et Toppserielag som har spilt en god sesong er stort, sier hun.

– Det er en super måte å avslutte sesongen på.