Gå til sidens hovedinnhold

Jubileum for Felleskjøpet i Harstad: – Dette har vi sett frem til

En semitrailer drapert i grønt kjører Norge på langs når Felleskjøpet feirer 125 år. Mandag 27. september kommer festen til Harstad.

Samvirket eid av 44.000 bønder ruller i september ut den store jubileumsturneen når 19 av Felleskjøpets over 100 butikker får besøk. En egen jubileumstrailer fylles opp og skal skape feststemning fra nord til sør.

Mandag 27. september ankommer karavanen Felleskjøpets avdeling i Harstad.

– Dette er skikkelig spennende, og noe vi har sett frem til lenge. Det er fantastisk at den landsdekkende turneen besøker avdelingen vår, sier butikksjef Ingrid Hokland ved Felleskjøpet i Harstad.

– Under jubileumsfeiringen blir det konkurranser, demonstrasjoner, eksklusive visninger, gratis pølser fra grillen og fagprat, sier spons- og eventsjef Trond Østby i Felleskjøpet Agri.

Slår du Warholm?

Også den ferske OL-mesteren Karsten Warholm vil være til stede – på storskjerm. Han og trener Leif Olav Alnes vil utfordre store og små Felleskjøp-kunder til uhøytidelige konkurranser.

Felleskjøpet Agri ble første gang etablert som Landhusholdningsselskapenes fellesinnkjøpsforening i 1896. 125 år senere har Felleskjøpet Agri en omsetning på 17,2 milliarder kroner, 4080 ansatte og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk.

Felleskjøpet Agris virksomhet omfatter også eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr.

På Stangnesterminalen siden 80-tallet

I 1986 flyttet avdelingen til Felleskjøpet i Harstad fra Havnegata til Stangnesterminalen.

– I 2018 hadde vi ei større ombygging på avdelingen. Butikkarealet ble større med ny innredning, og utstillingsområdet ute kom under tak. Ny kontorfløy ble også bygget, forteller Ingrid Hokland.

Felleskjøpet Harstad i har i dag fem butikkansatte med lang erfaring i samvirket. På verkstedet jobber åtte ansatte, hvorav to av dem er stasjonert i Vesterålen og Lofoten.

Ved avdelingen er det også en TTR-selger (traktor, tresker og redskap), en Park og Anlegg selger, Salgskonsulent Drøv, og en salgssjef for ettermarked i region 8 av Felleskjøpet.

Les også

Nå blir det sommertemperaturer i Harstad

Les også

Liv og røre i Stangneshallen: – Herregud det er artig