Forrige uke kom nyheten om at Ramón kommer til Harstad, Nordkraft festspillcup og Jubel-konserten. I dag kom neste artist – og det er ingen ringere enn Julie Bergan.

Bergan har vært aktiv siden 2013, og har vært nominert Spellemannpris for sine låter tre ganger: «Arigato» i 2016 som hun også vant med, «Ignite» i 2018 og «Kiss Somebody» i 2021. Hun har samarbeidet med blant andre CirCuz, Seeb og Alan Walker, og bidro også på P3s remiks av Karpe-låta «Attitudeproblem», sammen med Christine Dancke, Izabell og Bendik.

– Vi er veldig fornøyd, sier Jan Lindgren.

De er cirka halvveis i bookinga nå, så et par lanseringer til er i vente. Og Jan lover at det også skal være lokale artister på scena.

– Denne konserten er for alle. Alle aldersgrupper. Vi arrangerer den for å ha noe ekstra å by på når vi har turnering. Det er en suksessfaktor for mange andre turneringer – å sette mer fokus på den sosiale biten i tillegg til det sportslige.

Nå skal de fire lagene bak turneringa – HIL, Kilkam, Medkila og FK Landsås – bygge turneringa stein på stein. Målet er ei fotballturnering av god kvalitet.

– Vi har konsultert med ungdommen ja, vi voksne har jo ikke sjans til å finne artister. Ramon har jeg aldri hørt om, men han er jo på førsteplass på VG-lista.

Da kommer det naturlige oppfølgingsspørsmålet: Hva er favorittlåta di med Julie Bergan?

Jan tenker seg litt om, før han diplomatisk svarer:

– Alle!

Mini-festivalen blir arrangert lørdag kveld under cupen, som arrangeres 24.–26. juni. Bak arrangementet står Festspillcupen AS, med fotballklubbene HIL, Medkila, Kilkam og FK Landsås i bunn. Tidligere har altså toppartisten Ramón blitt lansert som headliner. Jan Lindgren og resten av teamet bak håper dette vil bidra til å øke interessen for turneringa ytterligere.

– Det er jo også mye annet som skjer i byen under Festspillene, så dette blir utrolig gøy, sa Jan Lindgren til iHarstad da første artist ble lansert.

Ny konsert i Harstad i sommer–her er første artistlansering