Jeg bor i Rogaland, men har sterkt tilknytning til min fødeby Harstad. Jeg har blant annet lest at byen trenger ideer/initiativ for å tiltrekke seg flere turister. Jeg vil derfor gi dere en idé som kanskje kan bli en positiv effekt på bybildet i Harstad.

I Stavanger har kommunen utlyst en konkurranse om å arrangere en gatekunstfestival til sommeren/høsten. Festivalen skal strekke seg over flere dager med blant annet workshops som inkluderer barn, og kunstverk som kommer opp på flere sentrale plasser i byen. Kunstverkene skal overraske, spre glede og inspirerer byens innbyggere og besøkende.

Beløpet som tildeles til vinneren av festivalen er på 1,5 millioner kroner.

Kanskje kan Harstad kommune utlyse en lignende konkurranse? Det vil skape aktivitet i byen og ikke minst vil flere anerkjente kunstnere bidra med sine kunstverk. I ettertid av festivalen kan det utarbeides kart som turister og besøkende kan benytte for å gå/kjøre rundt og oppleve kunsten.

I Rogaland og i Lofoten har turistkontorene utarbeidet kart til besøkende som ønsker å reise rundt og se på kunstneren Pøbel sine kunstverk som er malt på gamle bygninger. Kan Harstad bli en gatekunsthovedstad i nord? Jeg oppfordrer med dette Harstad kommune til å la seg inspirere av Stavanger kommune.

Les også

Fredrik arrangerer auksjon til inntekt for skole i Kenya: - Vi kan ikke holde på med dette for alltid