Divisjonsforeningen er en interesseorganisasjonen for klubbene i PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen (2. og 3. divisjon). De har per 2020 hele 98 medlemsklubber, og Hugo Magne Kjelseth fra Harstad rykket nylig opp som styreleder i organisasjonen.

Men først var han med på en prosess der tidligere styreleder Kari Lindevik fikk jobben som daglig leder.

Nå skriver VG at flere klubber kritiserer prosessen der Kjelseth ansatte sin egen styreleder i ny jobb. VG skriver at Kjelseth markedsførte i sosiale medier at hans eget rekrutteringsfirma bisto da Divisjonsforeningen søkte etter ny leder.

Benektet i etterkant

Nå avviser Kjelseth at hans egen bedrift var involvert i ansettelsesprosessen og sier han heller ikke har fått eller skal ta betalt.

Slik karakteriserte Kjelseth prosessen da iHarstad snakket med han om saken i forrige måned.

– Etter en grundig rekrutteringsprosess med totalt 28 kvalifiserte søkere, falt valget til slutt på vår nåværende, arbeidende styreleder Kari Lindevik. Kari har gjennom sine til sammen nesten 10 år i styret i Divisjonsforeningen tilegnet seg en unik kunnskap og kompetanse om foreningens viktige formål og arbeidsoppgaver, skriver foreningen.

Daglig leder Daniel Holmeide Strand i 2. divisjonsklubben Skeid i Oslo sier til VG at han har «ganske liten tillit til det sittende styret» og hevder at flere klubber har reagert på hvordan interesseorganisasjonen har håndtert flere saker.

– I denne saken har Lindevik ved å søke den jobben der, men bli sittende som styreleder, satt sitt eget styret i en vanskelig posisjon. Blir hun vraket, kommer hun tilbake som styreleder og skal være en slags sjef for personen som fikk jobben hun ville ha. Hun burde trukket seg umiddelbart. De har hverken informert valgkomiteen eller medlemsmassen, sier Strand til VG og varsler oppvask på neste medlemsmøte.

– Tenkte ikke over det

På spørsmål om Lindevik burde gått av som styreleder da hun også var jobbsøker og skulle vurderes av styrekollegene, svarer Kjelseth slik til VG:

– I ettertid ser vi at det kanskje hadde vært enda mer ryddig. Vi tenkte rett og slett ikke over det, i og med at det ikke var hun som håndterte det, og at vi som tok oss av det, selvfølgelig opptrådte ryddig og profesjonelt med tanke på prosessen.

Til VG sier Kjelseth at han ikke hadde ønske om å bli styreleder i Divisjonsforeningen, men takket ja da resten av styret spurte.

Han sier at han mest sannsynlig er på tur ut av styret hvis HIL ikke rykker opp i 3. divisjon.