I forrige uke ble det kjent at formannskapet i Tjeldsund ville ha en juridisk vurdering av et Halloween-påfunn utført av en kommunalt ansatt. Ordføreren reagerte sterkt på spøken og mente at den - og reaksjonene på den - ikke er akseptable.

– Det var en ansatt som kledde seg ut, og flere andre ansatte kom med kommentarer. Det var flere meldinger som var godt over streken, sa ordfører Helene Berg Nilsen til iHarstad.

Nasjonal oppmerksomhet

Vedkommende som var utkledd som kommunens rådmann med plakaten «Død over distriktene» var sykepleier Ann Kristin Olsvik, som jobber på et nedleggingstruet bo- og servicesenter i Tjeldsund. Saken er tidligere omtalt av iHarstad, men søndag ble hendelsen også gitt oppmerksomhet i landets største nettavis.

En av dem som leste VG-saken var kjendisadvokat John Christian Elden, som søndag kveld la ut denne meldingen:

– Kjære Tjeldsund kommune, dere har dårlig råd. Her skal dere få en juridisk betenkning gratis: Glem saken, smil og gå videre! Værsågod.

Også Brynjar Meling har kommentert saken:

– Hvis ordføreren i Krenksund kommune vil ha en juridisk betenkning av Halloween-stuntet, skal hun få det. Gratis! Dette er så langt innafor loven at hvis du ærekrenker ved å hoppe fra 10-meteren, så har denne dama ikke åpnet døra til svømmehallen.

Storm i et vannglass

Til iHarstad har både befolkningen - og tidligere ordfører Gunnhill Andreassen - sagt at spøken ikke er noe å hisse seg opp over.

– Hadde rådmannen sett seg støtt, burde man ha tatt det med en gang direkte med den personen det gjaldt.

Til VG sier Tjeldsund-ordfører Helene Berg Nilsen at hun håper saken roer seg nå, og at den ikke vil bli tatt opp i kommende kommunestyremøte, selv om det står i referatet fra formannskapet.