Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte kokain for 16.000 kroner - får samfunnsstraff

Retten konkluderte med at vilkårene for samfunnsstraff var oppfylt.

En mann fra Harstad skal ha i fjor høst ha kjøpt til sammen 10 gram kokain for flere tusen kroner. I Trondenes tingrett er han tiltalt og dømt for ulovlig å ha ervervet narkotika.

Mannen, som er i 40-årene, skal ha blitt mistenkt etter at politiet pågrep vedkommende som Harstadmannen hadde kjøpt kokainen av. I Trondenes tingrett har mannen tilstått, og det har kommet frem at det skal blitt gjort flere kjøp. Det skal dreie seg om kjøp for 16.000 kroner til sammen.

Retten har kommet frem til at befatning med 13 og 15 gram kokain kvalifiserer til en kortere ubetinget fengselsstraff, og at det samme gjelder for oppbevaring av mengden den tiltalte skal ha kjøpt.

Les også

Harstadkvinne dømt til sju måneders fengsel for oppbevaring og omsetning av narkotika

Siden det ikke er snakk om oppbevaring for videresalg, men kjøp til eget bruk kan ikke retten se at hensynet til straffens formål taler mot en reaksjon i frihet. I straffeutmålingen blir det lagt vekt på at den tiltalte har avgitt en uforbeholden tilståelse.

Den tiltalte har gått med på å gjennomføre samfunnsstraff og det er ikke aktuelt med en lengre ubetinget fengselsstraff står det beskrevet i rettspapirene.

Derfor dømmes mannen til 30 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 90 dager. Hvis det ikke skjer vil mannen måtte sone 30 dager i fengsel.

Les også

Fattet mistanke da mann med høy puls ble stoppet i Tjeldsund: Fant hasj i «hele huset»

Les også

Posten ante ikke at de fraktet slange til Harstad: Nå er saken avgjort i retten

Les også

Retten gir alltid lappen tilbake til «Konrad» etter at politiet tar den: – Er ute etter meg