Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen snur i speidersaken: – Vi stryker regninga

– Det var en forholdvis enkel sak å løse.

iHarstad skrev tidligere i uken om Medkila Speiderlag som måtte betale 20.000 i saksbehandlings-kostanader til kommunen. Dette fordi at de skal sette opp en gapahuk til allmenn bruk i Medkila.

En av de som leste saken var Arbeiderpartiets Trond Heide Henningsen. Han syntes det var for ille at speiderne måtte ut med så mye og startet prosessen med å få slettet regningen.

Les også

Speiderne ville bare hjelpe: Ender opp med å måtte betale 20.000 kroner til kommunen

– Fint å hjelpe

Henningsen tok kontakt med kommunedirektøren og ordføreren i håp om å finne en løsning.

– Det var forholdsvis enkelt. Etter jeg tok kontakt med de rette folkene innså vi at dette kunne løses raskt.

Heide Henningsen sier at kommunen tidligere har hjulpet blant annet HCK og Kilkam med å ettergi gebyrer og så ikke hvordan denne situasjonen var noe annerledes.

– Jeg tenkte at speiderne også fortjente samme håndsrekningen fra kommunen. Det er veldig fint å kunne hjelpe så umiddelbart.

Politikeren fikk raskt på plass en avtale og kontaktet speiderlaget. Instruksjonen var å sende inn en søknad og så vil kommunen stryke regningen.

Mange positive meldinger

Speiderleder Roald Amundsen fryder seg over sakens vending.

– Dette er utrolig bra. Nå som regninga strykes har vi plutselig mye mer å bruke på selve området der oppe. Vi ble veldig glade da vi mottok beskjeden fra kommunen, sier han.

Amundsen lover at pengene skal brukes på synlige utbedringer rundt gapahuken.

– Disse pengene skal brukes til allmenn interesse. Vi vet fortsatt ikke innkjøpspris og slikt på materialene som skal brukes, så dette blir spennende. Prosessen er påbegynt med å sjekke om noen tilbyderne vil bistå oss med gode avtaler på innkjøp. Det har kommet veldig mange positive meldinger etter denne saken ble kjent, så nå tror vi i hvert fall at mange kommer til å benytte seg av gapahuken. Det er stas, sier Amundsen.

Les også

Borge og UiT-kolleger avslører spillet: – Slik fikk maktalliansen gjennomslag for Harstadpakken

Les også

Raseriet ga Mari Boine styrken bak musikken - og engasjementet lever i beste velgående: – Vi etterlater oss et kaos