På Ibestad finner du Polar Energi – selskapet som har vært i kraftig vekst både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til utvikling og produksjon på Ibestad, og økende salg i Norge, er varmepumpeteknologien til Polar Energi på vei inn i de fleste EU-land og Storbritannia. Det ønsker de å feire.

– Vi vil gi bort en varmepumpe til 150 000 kr, ferdig installert, til noen som er i en prosess med å bygge et nytt hus, som ønsker å bytte ut et gammelt varmeanlegg, eller som vil kvitte seg med oljefyringen, sier Tor Nordli-Mathisen, salgs- og markedsansvarlig i Polar Energi.

Patentert teknologi

I dag finnes det knapt en norsk husstand som ikke har en varmepumpe, og siden lanseringen på 2000-tallet har det skjedd lite med selve varmepumpeteknologien – frem til Polar Energi kom på banen. Det har ført til at verdens mest energieffektive varmepumpe er norsk.

– Vi har utviklet og introdusert en helt ny og unik teknologi for bruk i luft-til-vann- varmepumper. Med denne løsningen distribueres vannbåren varme i gulvet og avgir et mer behagelig inneklima i boligen. Teknologien forenkler og effektiviserer varmeoverføringen fra kjølegass til vann i et varmepumpesystem. I tillegg utnytter den hele energiproduksjonen som varmeprosessen i en varmepumpe avgir, sier Nordli-Mathisen.

Saken fortsetter under bildet

Resultatet? Mer energieffektivitet, som er minst 35 prosent bedre enn alle andre produkter på markedet.

Mer enn bare et utviklingsselskap

For selskapet fra Ibestad har det vært helt naturlig og åpenbart, for hvem er vel bedre rustet til å utvikle innovative, robuste og fremtidsrettede løsninger for et behagelig inneklima, enn noen som bor nord for polarsirkelen.

– I dag er vi mer enn bare et utviklingsselskap og jobber med produksjon og salg av egne produkter her hjemme i Harstad, samtidig som vi stadig legger til nye kunder i mange land over hele verden, sier Nordli-Mathisen.

I tillegg til egne produkter samarbeider de også godt med mange av de største og mest kjente leverandørene i varmepumpeindustrien, blant annet Panasonic.

– Sammen gjør vi smarte konfigurasjoner av felles produkter til det beste for fornøyde kunder, sier Nordli-Mathisen.

Saken fortsetter under bildet

En premie som varmer

Varmepumpen som Polar Energi lodder ut i konkurransen vil være gull verdt for deg som har vært inne på tanken om å bytte ut en gammel oljefyr, at det bør gjøres noe med eksisterende varmeanlegg med infrastruktur til vannbåren varme, eller som skal bygge et nytt hus.

– Bor du i Sør-Troms, Indre Troms, Ofoten, Vesterålen eller Lofoten, og har et slikt prosjekt i tankene synes jeg virkelig du skal melde deg på konkurransen, avslutter Nordli-Mathisen.

For å melde deg på konkurransen til Polar Energi kan du besøke denne siden.

Vinneren vil trekkes den 14.05.21 og vil bli annonsert på iHarstads og Polar Energi sin Facebook-side.

For mer informasjon og konkurransevilkår, se Polaris Energi sin hjemmeside her.