Gå til sidens hovedinnhold

Korona: Fraråder alle kollektivreiser i Troms

Troms fylkestrafikk fraråder fra torsdag 25. mars reiser med buss, hurtigbåt og ferge. 

«På bakgrunn av nye nasjonale anbefalinger og regler, og etter samtaler med smittevernapparatet til Tromsø kommune, frarådes nå kollektivreiser i hele Troms fra 25. mars til og med 12. april. Eller til nye retningslinjer kommer», heter det i pressemeldingen.

– Vårt budskap er enkelt, ikke reis kollektivt – hvis det ikke er helt nødvendig. Må man reise kollektivt – bruk munnbind, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap).

Flinke til å bruke munnbind

Troms fylkestrafikk har erfart at det er vanskelig å overholde enmeters-regelen om bord når man reiser kollektivt, uavhengig av når man reiser, eller hvilket transportmiddel som benyttes. De nye avstandsanbefalingene på to meter vil gi ytterligere utfordringer, både om bord i transportmiddelet, og ved på- og avstigning, eller når man oppholder seg på holdeplasser, knutepunkt eller kollektivterminaler. Siden innføringen av lokale krav om munnbind viser det seg at publikum er flinke til å bruke munnbind når avstandsreglene ikke kan overholdes.

– Jeg vil rette en stor takk til de som reiser med oss, det er fint å se at de som reiser tar dette på alvor. Folk er flinke til å bruke munnbind, sier Hansen.

Bekymret for påskeutfarten

Torsdag og fredag før påske er tradisjonelt dager med økt reiseaktivitet, både på buss, båt og ferge. Troms fylkestrafikks avganger vil gå som normalt, men publikum rådes til å lytte til myndighetene og gjøre vurderinger om hvorvidt reisen er nødvendig.

– Vi er naturlig nok bekymret for påskeutfarten, ettersom vi vet at det er mange som normalt ville reist med oss i denne perioden. Vår oppfordring er derfor å nøye vurdere reisens nødvendighet, og så langt det er mulig, unngå å reise kollektivt, sier fylkesråden.

Sitt i bilen under hele overfarten

De som reiser med ferger i perioden 25. mars til og med 12. april, oppfordres til å sitte i bilen under hele overfarten. Reisende oppfordres også til å kjøpe kollektivbilletter i Troms Billett-appen, for å redusere kontakt med de ansatte i kollektivtrafikken.

– Nå anses det som ekstra viktig å redusere antall nærkontakter, og vi ber derfor alle om å bli sittende i bilene sine om bord på ferger, og kjøpe billetter i Troms Billett-appen, avslutter fylkesråd, Kristina Hansen (Ap).

Nye reiseråd fra Troms fylkestrafikk:

  • Ikke reis kollektivt – hvis det ikke er helt nødvendig
  • Må du reise kollektivt – bruk munnbind
  • Sitt i bilen under hele fergeturen