Gå til sidens hovedinnhold

– Kraftig økning i narkobruk. Russen skriver avtale

Harstad kommune og politiet ønsker å videreføre samarbeidsavtale til årets russ med et ønske om en dopfri russefeiring.

Onsdag 5. mai blir det markering og signering av samarbeidsavtalen mellom årets russ, Harstad kommune ved ordfører Kari-Anne Opsal og politiet ved politistasjonssjef Frank Magne Sletten. Det skjer på Heggen videregående skole.

– Bakgrunnen for samarbeidsavtalen er at russen 2021 ønsket et samarbeid med kommunen og politiet. Ungdommen opplevde økning og «normalisering» i bruken av narkotika. Spesielt rapporteres det om en kraftig økning på videregående skole opp mot siste året, som også er russetiden, skriver informasjonssjef i Harstad kommune, Øivind Arvola, i en pressemelding.

Les også

Sønnen til K.M. Myrland hedrer sin far: – Sorgen er tung, men jeg bærer den ikke alene

Harstad kommune og politiet ønsker å videreføre denne samarbeidsavtalen til årets russ med et ønske om en dopfri russefeiring.

– Alle parter anser det som nyttig å formalisere et nærmere samarbeid. Hensikten med samarbeidet er å forebygge slik at ungdommen ikke skal gjør valg i russetiden som ødelegger for fremtiden. Ingen ønsker at ungdommen skal begynne med narkotika. Derfor ønsker Harstad kommune og politiet å samarbeide med russen.

Fokus vil omhandle formidling av kunnskap om skadevirkninger og konsekvenser ved bruk av narkotika og at gjennom å belyses viktigheten av å fremme gode holdninger som gjør at det blir utrendy å bruke narkotika og andre ulovlige rusmidler.

Les også

Bistro & mikrobryggeri kan gi 10-15 arbeidsplasser: – Skal bli like kjent som Skarven