Det er ingen hemmelighet at harstadværinger liker å gå på tur. Med vakker natur og turmål for enhver smak er det ikke vanskelig å la seg friste til litt trim og frisk luft. Men da Harstad Cykleklubb fikk beskjed om at Samfunnsløftet ville gi dem 9 millioner kroner til Harstad sykkelpark, mot at det ble gått 200 turer i uken på ni uker, var de litt usikre på om det var et hårete mål eller ikke.

– Jeg var litt bekymret før vi startet. Da lurte jeg litt på om vi kom til å klare å mobilisere så mange til å gå for sykkelparken. Men vi ble enige om at vi var nødt til å satse og spille på dette med folkehelse. Det var jo korona og sånne ting, så vi var ikke sikre på at det kom til å gå i mål, sier Bjørn Tore Woll, president i Harstad Cykleklubb.

Men harstadværingene mobiliserte som bare det, og etter kun seks dager var målet nådd.

– Hvis det hadde vært en treg start hadde vi en liten plan om at vi måtte engasjere enda flere, men det var jo ikke nødvendig. Det gikk så det sang, sier en fornøyd Bjør Tore.

Torsdag tok Woll og sykkelklubben imot pengene.

Kunne starte tidlig

Det er ikke rent få personer som har gått for sykkelparken. Bjørn Tore har ikke det eksakte tallet i hodet, men anslår at i underkant av 5000 personer bidro til å nå målet.

– Det er mange. Det som også er litt spesielt er at sånn som den har stått i byen har det vært færre registreringer enn der de har stått i turområder. Så det viser at folk er interessert i å gå ut på tur. Og det er en god greie for en småby.

Siden målet ble nådd kjappere enn først forventet bidro det også til at styret kunne starte planleggingen mye tidligere.

– En ting var at vi skulle gå inn pengene. I og med at vi gjorde det så tidlig kunne vi gå i dialog med leverandører med en gang og gå i gang med å skrive kontrakt og komme i gang. Jeg tror også Samfunnsløftet og Sparebank1 Nord-Norge ble overrasket og syntes det var artig, sier Woll.

Byggingen starter som kjent i mai, og forhåpentligvis er byggetrinn to klart i oktober.

– Takk til alle som har gått for sykkelparken. Og en spesiell takk til Stian Kristoffer Evensen, sykkelparkens far, avslutter han.

Les også

Ansgar (23) var lovende syklist: – Rusen holdt på å ta fra meg alt