Politiet i Troms advarer i en pressemelding etter at en kvinne i Midt-Troms var i ferd med å tape 500.000-600.000 kroner fra bankkontoen sin i helga. Den siste tida har flere blitt oppringt fra telefonnummer som ser ut som politiet, og blitt bedt om å gi fra seg bank-informasjon.

– Sist fredag fikk en kvinne i 70-årene i Midt-Troms en telefon som så ut til å komme fra politiets nummer 02800. Personen som ringte presenterte seg som politibetjent og sa at kvinnen var forsøkt svindlet. Mannen ba om kontonummer, personnummer og bank-id for å stoppe svindelen, sier seksjonsleder John-Kåre Granheim i Midt-Troms lensmannsdistrikt.

Slike svindelforsøk registreres over hele landet ifølge politiet. BankID er din personlige nøkkel til dine penger.

– Koden fra kodebrikken og passordet må du ikke gi til andre. Hvis noen ringer og spør om engangskoden og passord er dette en svindler. Banken eller politiet vil aldri be deg om BankID, koder eller passord.

– I denne saken fra sist fredag, så ble kvinnen lurt til å gi fra seg sensitiv informasjon, og var i ferd med å bli frastjålet 5-600.000 kroner i løpet av helga. Takket være rask beskjed til politiet og til banken har man lykkes å fryse det meste av pengene, og slik det ser ut nå kan tapet bli redusert til rundt 35.000 kroner, sier Granheim.

Har du blitt utsatt for svindel?

Det er viktig at du anmelder forholdet til politiet så fort som mulig. En god start på etterforskningen kan bety mye for saken din.

– Vi anbefaler deg i tillegg å kontakte banken din og forsikringsselskapet ditt. Har overføringen av penger nettopp skjedd? Ring banken umiddelbart og forsøk å stanse overføringen, forteller Granheim.