I helgen lanserte HåloGeo, Harstad og omegns geocachingsforening Norges eneste og verdens nordligste GeoTour. Den har de kalt GeoTour 68°N, og "touren" ble lansert med arrangement på Trondenes Historiske senter og Bjørkestua i Bjerkvik.

Det skriver foreningen HåloGeo som er en interesseorganisasjon for geocachere i Harstad og omegn, i en pressemelding.

Dette er Geocaching

  • Geocaching er en internasjonal aktivitet, der man bruker en GPS eller en smarttelefon med GPS for å finne poster, kalt geocacher. Disse kan være godt og kreativt gjemt i både by og skog, men felles er at de som regel er plassert slik at man kun oppdager dem om man vet de er der. Aktiviteten kan sammenlignes med orientering og stolpejakt, der man finner fram med GPS i stedet for med kart og kompass. Aktivitet passer for folk i alle aldre, alt fra små barn til pensjonister.
  • En GeoTour er en samling av geocacher som trekker fram noe spesielt i et område. Internasjonalt finnes det over 90 GeoTourer, det er blant annet en i Finland og en i Danmark, men de aller fleste er i USA.
  • For å få tilgang til geocacher på din mobil, last ned Geocaching-appen. For en oversikt over eksisterende GeoTourer, besøk geocaching.com/geotours.

Kilde: Hålogeo

– Med GeoTour 68°N ønsker vi å vise frem noen av sporene etter andre verdenskrig i Harstad og Narvik. Det finnes mange synlige spor etter krigen og det er viktig at vi husker på at det ikke er lenge siden de som bodde her måtte leve med krig. I tillegg vil denne GeoTouren være en fin introduksjon til alle som ønsker å begynne med geocaching, da samtlige av geocachene er enkle å lokalisere, skriver Julie Katrine Dragland i HåloGeo.

– Det er nå plassert 6 geocacher i og rundt Harstad og 6 geocacher i og rundt Narvik. Dette er 12 geocacher som vil fortelle historier og vise interessante områder som man kanskje ikke kjente til. Man kan velge å besøke disse når man måtte ønske, frem til de arkiveres 30. april 2025.