Denne saken ble først publisert hos iHarstad 2. februar 2022.

Landskapsarkitekt Lillian Sharma sa mandag denne uken opp jobben sin i Harstad Kommune.

– Noen muligheter må man bare hoppe på, forteller Sharma.

Drar sørover

Harstadværingen har studerte interiørarkitektur og møbeldesign på Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun skrev mastergrad om hvordan skape byrom for barn og ungdom.

Etter fullførte studier, landet hun først jobben som leder for Barnas byrom i Bergen kommune, samtidig som hun tegnet prosjekter for kommunen. Hun har også en master i ledelse fra UiT i Harstad.

Sharma startet i jobben som landskapsarkitekt i Harstad Kommune i slutten av 2018 og ser tilbake på drøyt tre fine år i stillingen.

– Jeg føler jeg har fått utrettet mye under min tid i Harstad og har trivdes utrolig godt i jobben. Egentlig trodde jeg at jeg skulle bli værende noen år til.

Men sånn ble det ikke. I mai starter Lillian i ny jobb som prosjektleder på rådgiversiden i selskapet HRP. HRP er landsdekkende leverandør av prosjektledelse, byggeledelse, utredning og analyse, rådgiving, arkitekttjenester og sikkerhetsrådgiving.

Hovedkontoret ligger i bydelen Barcode i Oslo.

– Jeg tror det blir veldig spennende med nye utfordringer. Og så er jeg veldig glad i Oslo, så det hjelper også på avgjørelsen, sier hun.

Stolt av Generalhagen

Lillian legger bak seg noen innholdsrike år i Harstad. Hun var vært en viktig brikke i en rekke byutviklings-prosjekter og sier hun er stolt over arbeidet som har blitt gjort i byen.

Likevel er det ett prosjekt hun er mest fornøyd med.

– Jeg tror det må være jobben som er gjort med Generalhagen. Arbeidet der har vært særlig spennende. Vi har jobbet tett med folket for å skape en bypark som faktisk kom til å bli brukt og vi ser allerede at det vi har realisert er en suksess. Det gjenstår ennå en del arbeid der, så det blir gøy å følge videre. Jeg må også nevne den fantastiske sjøfronten til Harstad hvor det har kommet til noen kjempeflotte byrom, sier hun.

Hun forteller at hun har lært mye gjennom arbeidet i Harstad.

– Stillingen er nokså selvstendig og man får ikke akkurat utdelt noen bruksanvisning, så da har man ansvar får å sette seg inn i ting på egenhand. Det har vært utrolig lærerikt. Enten det har vært å sette seg inn i detaljene om hvordan en kunstisbane fungerer eller få full oversikt over store prosjektorganiseringer, så ender man opp med masse ny kunnskap.

Skal følge med videre

Nå venter hun spent på hvem som skal ta over stafettpinnen etter henne. Hun gleder seg til å følge byutviklingen til Harstad videre - om enn fra hovedstaden.

– Jeg håper stillinga får mange søkere og at kommunen får inn noen som virkelig er engasjert i arbeidet. Jeg føler på mange måter vi bare er i startgropa for fremtidens Harstad og det kommer til å kreve noen som tør å følge opp kvaliteten i arbeidet - ikke bare det lovmessige, men å tørre å bruke den faglige stemmen. Det er et veldig spennende arbeid og jeg har troa på at de finnes masse god kompetanse der ute.

Men nå venter det en hakket mildere vår enn hun er vant til fra hjembyen.

– Jeg skal nok passe på å sende noen godværssnaps til Harstad, det er klart.