Gå til sidens hovedinnhold

Lise har satt 300 doser AstraZeneca i Harstad: ­­– Glad vi hadde en god plan

Samtlige av disse er satt på helsepersonell. – Vi var ikke kommet i gang med de over 65, sier vaksinekoordinator Lise Voktor i Harstad Kommune

AstraZeneca-vaksineringen settes nå på pause i Norge inntil videre.

­– På grunn av bivirkningene om dødsfall fra Danmark som følge av blodpropp etter å ha fått vaksinen velger vi å sette AstraZeneca på pause, opplyser smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI på en pressekonferanse torsdag.

Voktor forteller at AstraZeneca-vaksinen så langt bare er satt på helsepersonell i Harstad.

– Vi har vært opptatt av å ha en plan og har dermed ligget et par uker foran. Grunnet dette hadde ikke logistikken kommet så langt at vi hadde startet på de over 65, selv om retningslinjene åpnet for det, forteller hun.

Les også

Stanser all bruk av AstraZeneca-vaksinen

– Går for sakte

Kommunen har 100 doser AstraZeneca klare som skulle settes på helsepersonell neste uke. De blir nå liggende på vent. Voktor respekterer myndighetenes avgjørelse om å sette den omdiskuterte vaksinen på vent, men føler det går for sakte.

– Min reaksjon på dette er at hvis det er usikkerhet i befolkningen så er det bra at de avventer til alt blir avklart. Det synes jeg er smart. Jeg er glad for at vi har Pfizer-vaksinen så vi fortsatt kan følge en viss plan her i byen. Det gjør vi også til uka. Neste torsdag skal vi sette over 200 doser av denne på eldre. Det går fremover om enn smått, men det går jo for sakte.

Voktor mener det er mye logistikk for lite vaksiner, men kan dele at kommunen nå har passert 1000 personer som er fullvaksinert. Hun er klar på hva hennes mål fremover er.

– Drømmen er jo at vi skal ha kommet langt ned i aldersgrupper og vaksinert alle med risikofaktorer før sommeren er over. Vi får bare se. Hos oss er vi i hvert fall nøye med alle rutiner og spiller ikke en dose. Vi står på med de mengdene vi får. Det får være fokuset, men det må være lov å drømme litt, sier hun.

FHI har ikke kommet frem til akkurat hvor lenge de vil ta pause, opplyser overlege Sara Sofie Watle Viksmoen til VG.

– Det holder vi på å diskutere nå å komme tilbake til. Det vil ikke ta måneder, sier hun.

Les også

Dette tjener UNN-toppene - og nå kan de tjene enda mer

Les også

Øyvind (36) vil bli ny helsesjef i Harstad: – Det skjer mye spennende jeg vil være med på

Les også

Utvider kapasiteten i Harstad: Ber folk teste seg tidligere enn planlagt