(Nettavisen)

– At man er med på et nytt program trenger ikke å alltid å endre synet til noen, sier Rikke Isaksen (27) til Nettavisen.

Isaksen er for tiden med på sitt tredje realityprogram, og hun forventet at noen nettroll ville mislike det. Men så skjedde det motsatte.

Les også: Helomvending i «Kompani Lauritzen»: Fikk hemmelig beskjed av produksjonen

27-åringen ble et kjent fjes da hun var med i den første sesongen av «Ex on the Beach» i 2018. Hun returnerte i programmets andre sesong i 2019.

Nå er hun aktuell i «Kompani Lauritzen» på TV 2. Som aspirant må hun gjennom flere krevende øvelser for å bli en bedre versjon av seg selv. Flere av seerne har lagt merke til at de ser en annen versjon av Isaksen i programmet enn tidligere.

Overveldes av responsen

Å delta i «Kompani Lauritzen» var en drøm som gikk i oppfyllelse for Isaksen, og hun sår ingen tvil om at det er hennes sanne «jeg» som vises på TV-skjermen.

Til hennes store overraskelse har det ført til at hun nærmest drukner i tilbakemeldinger, og har nå fått tusenvis av hjertevarme meldinger.

– Se for deg at du får hundrevis av meldinger fra folk hver dag som forteller hvor stolt de er av deg. Det er skikkelig rørende, sier «Kompani Lauritzen»-deltakeren.

Flere kjente og ukjente tar til kommentarfeltet på 27-åringens Instagram-konto og legger igjen støttende ord. Ifølge Isaksen er det alt fra pensjonister til restaurantarbeidere som sender meldinger til henne.

«Så utrolig kjekt å se deg i en så annerledes serie enn Ex on the Beach. Heldigvis fremdeles like blid, rettferdig, med bein i nesa og skikkelig pågangsmot», skriver en bruker til Isaksen om hennes deltakelse i TV 2-programmet.

Les også: Opplevde sitt verste mareritt i «Kompani Lauritzen»: – Det er så vidt jeg husker det

Etter snart åtte uker på skjermen hadde hun aldri gjettet hvor mye respons hun ville få. Hun opplever at de positive tilbakemeldingene har overgått det hun fikk da hun var med på «Ex on the Beach». Og hetsen fra nettrollene har hun ikke sett noe til.

– Jeg har ikke fått en eneste melding eller kommentar som har vært på kanten til å være negativ, sier 27-åringen.

Det overrasker Isaksen. Hun var også forberedt på at mange ville knytte henne til realitydeltakelsen i 2018 og 2019, men flere seere har heller påpekt og hyllet forvandlingen Isaksen har gått gjennom.

– Har ikke noe å renvaske meg for

Det er fire år siden Isaksen var med på sitt første realityprogram, og da hun ble spurt om å være med på «Kompani Lauritzen» var det ingenting annet som fristet mer.

Men ifølge 27-åringen lå det ikke en skjult baktanke bak deltakelsen for å jevne ut den forrige realitydeltakelsen.

– Jeg føler ikke at jeg gjorde en dårlig figur i «Ex on the Beach», og jeg føler ikke at jeg har noe å renvaske meg for.

Det var ønsket om å få livet på stell, og gjennomgå en slags bootcamp hun aldri fikk oppleve i tenårene som gjorde at hun takket ja til TV 2.

Selv om Isaksen har vokst mye på de siste fire årene, legger hun ikke skjul på at hun er lei forbindelsen til realityserien og den tiden av livet hennes, og er glad for at retningen endres.

Les også: Sofie Karlstad frykter sladderpressen etter internasjonal TV-debut: – Bekymret

Om Isaksen har fått blod på tann etter «Kompani Lauritzen»-deltakelsen gjenstår å se, en hun utelukker ikke mer TV-tid hvis muligheten byr seg. Men ett program hun neppe blir å se igjen på er «Ex on the Beach».

– Nei, nei, nei. Aldri i livet, ikke for en høy sum penger en gang. Det hadde ikke skjedd, konstaterer Isaksen.

Uventet karriereskifte

I dag lever 27-åringen en litt annen tilværelsen enn de fleste. Da pandemien brøt ut måtte Isaksen tenke annerledes, og gjorde et stort karriereskifte. Siden starten av 2021 har hun jobbet på fiskebåt i Tromsø og stortrives med det.

Det blir mange måneder i strekk på jobb for bodøværingen, som forteller til Nettavisen at hun er ute på havet opp til seks måneder av gangen når hun fisker etter snøkrabbe ute i Barentshavet.

Hun står fritt til å velge hvor mange turer hun vil reise med krabbebåten «Trombås», men vanligvis pleier hun å jobbe fem-seks uker av gangen.

Les også: Feiltekstet Se og Hør-journalist midt på natten – så ble det stille

I forkant av «Kompani Lauritzen»-innspillingen fikk hun ikke nok tid til å trene seg opp, og forteller at hun rakk ikke en eneste fjelltur eller joggetur fordi hun hadde vært på båten sju måneder i strekk før TV-innspillingen.

Livet på havet og om bord er ikke alltid like glamorøst, og da Nettavisen tok en prat med Isaksen i form av video med dårlig dekning, kunne hun gledelig fortelle at internettet på båten var tilbake igjen etter at det var nede i flere dager.

Les også: Dette tjener «Kompani Lauritzen»-profilene

Selv om Isaksen hadde et sterkt ønske om å jobbe på fiskebåt er hun usikker på hvor lenge hun blir værende om bord. Målet hennes er å spare opp penger, og ser for seg at hun fortsetter som fisker i minst halvannet år til.

Det er hvert fall en gulrot i enden for 27-åringen som hun knapt kan vente med. Til sommeren skal hun nemlig ta seg en lang og velfortjent sommerferie.