(Nettavisen)

Onsdag ettermiddag kom nyheten om at Sophie Elise Isachsen de siste fem ukene har vært innlagt for pillemisbruk, noe hun selv valgte.

Nyheten delte hun selv i den rykende ferske NRK-podkasten «Sophie og Fetisha».

– De siste fem ukene har jeg vært innlagt på rehabilitering for rus. Jeg valgte selv å legge meg inn etter å ha brukt godt over ett år på lyve til alle rundt meg om at jeg hadde sluttet på beroligende tabletter. For det var altså problemet mitt, piller, sier Isachsen i podkastepisoden.

Isachsen har i etterkant ikke ønsket å kommentere pillemisbruket utover det som blir nevnt i podkasten.

Nå skal hun derimot gjeste det folkekjære talkshowet, «Lindmo», hvor hun blant annet røper detaljer rundt innleggelsen.

– Det var ganske brutalt

Ifølge 27-åringen startet rusmisbruket da hun begynte på sovemedisiner ettersom hun slet med søvnproblemer. Det utviklet seg fort til angst, og dermed gikk hun over til beroligende piller.

Behovet for å ta piller ble med tiden større og større, og til slutt ble det, i følge henne selv, «hele jævla tiden».

De siste fem ukene har Isachsen vært innlagt for pillemisbruket, hvor hun skal ha fått hjelp med avhengigheten.

Isachsen har ikke snakket så mye opp selve oppholdet under rehabiliteringen før nå.

I «Lindmo» får man derimot innblikk i hvordan det har vært å være på rehabilitering.

Les også: Først fem år etter gjennombruddet har han selvtillit nok til å si dette om seg selv

– Det var ganske brutalt. Det var som å få virkeligheten slengt i fleisen, fordi du ligger vegg i vegg med pasienter som er på hard avrusning, sier Isachsen åpenhjertig.

Videre beskriver hun opplevelsen som slik man ser på film.

– Du spyr, kaldsvetter og rister. Alle vegg i vegg hadde det samme, så jeg hørte folk gråte, hyle og mange paniske telefonsamtaler, sier Isachsen og legger til:

– Og det var kloremerker på veggen på det rommet jeg lå på. Da var jeg bare sånn «Shit, tenk at jeg er her». Det føltes helt jævlig. Og utenfor vinduet var det sommer og jeg tenkte på alt jeg gikk glipp av.

Se klipp fra kveldens episode her:

Får støtte fra vennene

27-åringen delte også et åpenhjertig innlegg på Instagram etter at spesialepisoden ble tilgjengelig. Også der har det florert med positive tilbakemeldinger og støtteerklæringer fra både venner og følgere.

Da Nettavisen møter noen av vennene til Isachsen under Iselin Guttormsen sin lansering med MyMuse torsdag kveld, er det flere av influenserens venner som møter opp.

Les også: Først fem år etter gjennombruddet har han selvtillit nok til å si dette om seg selv

Blant andre Joakim Kleven (29) og Henrik Skansen dukket opp på den røde løperen, og de legger ikke skjul på at de er stolte av venninnen sin.

– For min del er jeg stolt av henne for dit hun har kommet i dag, at hun tok de grepene hun gjorde, så alvoret i det og kom seg gjennom det. Jeg er veldig stolt av henne, sier Skansen.

Kleven på sin side forteller at Isachsen tok riktig beslutning ved å legge seg selv inn på rehab.

Les også: Avslører hemmelig konflikt med «Forræder»-deltaker: – Jeg respekterer han ikke

– Det krever mye å dele noe slikt. Vi er her alltid for henne og vil hennes beste. Hun har definitivt gjort et veldig riktig valg for henne selv og hennes psyke, forteller Kleven åpenhjertig.

En annen som dukker opp til lanseringen er Øyunn Krogh (26), som Isachsen ble god venn med i løpet av fjorårets sesong av «Farmen Kjendis».

Krogh forteller at hun synes det er fint at venninnen velger å være åpen om det nå, men ønsker ikke å kommentere noe mer rundt situasjonen.

– Den reisen er hennes og det er hennes reise å fortelle, forteller Krogh.

Fikk nesten hjertestans

Som nevnt er det i podkasten «Sophie og Fetisha» at Isachsen åpner om pillemisbruket og påfølgende rehabilitering.

Der forteller 27-åringen at det gikk nedover etter at hun begynte på beroligende piller, og bare for noen uker siden måtte hun hasteinnlegges på sykehus etter at hun nesten fikk hjertestans på rehabilitering.

Hun skal ha blitt værende på overvåkning en uke etter hendelsen.

Les også: Avslører ny vri i «Maskorama»

Ifølge Isachsen selv skyldtes akuttoppholdet at medisindosen var så stor, at det var uforsvarlig for en kvinne på 157 centimeter.

Det er ingen tvil om at influenseren i løpet av årene har hatt tøffe perioder. Hun ble kjent som blogger da hun var bare 16 år gammel, og har siden den gang tilbringt livet sitt i rampelyset.

Tidligere har hun vært åpen om at det har vært vanskelig å være en så offentlig person.

«Lindmo» sendes på NRK på fredag kl. 21:35.