Fredag ettermiddag meldte politiet i Nordland om en redningsaksjon i Vestvågøy. SeaKing og mannskaper fra Røde Kors prøvde å ta seg fram til en kvinne, som har meldt fra om at hun trenger hjelp i område - skadet en fot - ved Blålitinden.

Ved 22-tiden meldes det at den skadde kvinnen er fraktet av Røde Kors et stykke ned fjellsiden, før hun ble fraktet videre til Gravdal sykehus med SeaKing. Funnet med brukket fot.

Like etterpå meldes det at en 48 år gammel mann funnet død, som følge av skader etter fall.

Funnet et stykke unna kvinnen. Avdøde fraktet til Gravdal sykehus. De pårørende er varslet.

Operasjonsleder Ulf Slettan i Nordland politidistrikt opplyser fredag kveld til Lofotposten at det er hentet ned en kvinne fra fjellet. Hun er skadd og har et brudd i en fot etter et fall.

– Vi hadde kontakt med henne innledningsvis. Hun ringte inn og meldte fra om at hun trengte hjelp. Det var veldig dårlig forbindelse med henne da. Vi regner med at det skyldes en kombinasjon av veldig dårlig telefondekning og at hun var skadd og forkommen etter et fall, sier Slettan.

Han sier politiet da ikke hadde mange opplysninger, men ved hjelp av en lykt hun hadde på seg og Sea King-helikopteret ble hun funnet.

Det var mye vind i området og ikke mulig for helikopteret å hente henne ned der hun var. Letemannskap måtte dermed flys inn så nært som mulig for å ta seg opp til den skadde kvinnen til fots.

– De settes da ned og tar seg opp dit. Når de da kommer frem forteller hun at hun har vært sammen med en annen person, sier Slettan om aksjonen fredag ettermiddag.

En mann blir kort tid etter funnet omkommet som følge av skader etter et fall. Han ble funnet et stykke unna kvinnen.

– Redningsgruppa klatret da videre for å lete og fant da en person til. Vedkommende blir da funnet omkommet, opplyser han.