Harstad skoles musikkorps hadde søndag generalprøve til sesongens konkurranser.

- På grunn av pandemien har mange konkurranser blitt avlyst, og drillerne våre har ikke deltatt på konkurranse siden Harstaddrilliaden i januar - 2020. Det vil også si at for mange av våre nye utøvere er det første gang de konkurrerer, og søndag var det første gang de fikk vist seg frem til foreldre og venner, forteller «drillmamma» Linda Bremseth til iHarstad.

- Man kan si at konkurranse drill er en fin blanding av drill, drillteknikk, dans og litt turn, i fine kostymer.

Konkurranse gir bedre motivasjon

Silje Bremseth Aspenes er både utøver og instruktør for flere av de mindre utøverne. Til tross for 10 års erfaring føler den unge drilleren seg nervøs på vegne av seg selv og de hun er trener for. Til tross for dette kjenner hun på den store gleden av å få delta på konkurranser.

- Det er gøy å få vist frem de ulike numrene vi har øvd på så lenge foran et publikum. Jeg tror alle vil få bedre motivasjon nå når vi har konkurranser å se frem til igjen.

Spenning og nervøsitet

En tidligere nervøs, men nå fornøyd Signe Berg forteller at det har vært spennende med generalprøven og få sjansen til å drille foran et publikum. Å få teste kostymer på gulvet var høydepunktet og nå kan Nordlysdrilliaden komme.

Eneste gutten på laget

11 år gamle Johannes Kaarbø Helstrøm er den eneste gutten på Harstadlaget. Tiden uten konkurranser beskriver han som kjedelig, og han er storfornøyd med å komme i gang igjen.