Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag lager Morten fest for alle i Harstad: – Jeg vil gjøre stas på barna som ikke får oppleve Syden

Morten Johansen ble så fornøyd med fjorårets hagefest på Bergseng at han måtte gjøre det på nytt - sammen med datteren Elina.

Lørdag arrangerer Morten Johansen stor hagefest i morens hage på Bergseng. Hagen er gigantisk, og det er plass til flere hundre mennesker her, anslår han.

– Da jeg startet opp i fjor hadde jeg ingen midler, men jeg hadde en god del utstyr. Så da var det bare å hive seg rundt og arrangere en hagefest. Barna storkoste seg, og jeg håper enda fler vil komme å ha det gøy sammen med oss i år.

– Det kommer til å være badeland, hoppeslott, øksekasting, vel og merke i plast, og mange andre aktiviteter for barn og unge. Rema har også sponset en god del pølser med brød og is til barna, men grillen blir tilgjengelig for alle, så om noen ønsker å ta med grillmat er de hjertelig velkommen til det.

– Vi har til og med kunstig snø, så det kan hende vil lager en liten snøballkrig.

Les også

Måsen skremmer folk og skiter ut torget: – Har vært redd siden bestemor fortalte hva som skjedde

Gratis å delta på hagefesten

Det var pandemien som gjorde at Morten ønsket å arrangere sommerfest.

– Når vi ikke kan reise til syden, så får vi ta syden hit. Dessuten er det mange som ikke har råd til å reise på lange ferier. Som liten ble alltid ferien enten tilbrakt hjemme, eller på Senja. Derfor ønsker jeg også å gjøre litt stas på alle de barna som ikke får reise noen steder om sommeren. Det er derfor det er gratis å være med på denne festen.

Extra leker har også sponset festen. Det betyr at det vanker leker i de mange konkurransene.

Les også

Opplevde ekstremt mye nasking før sommerferien: – Ungdom stjal hver eneste dag

Også en fest for de voksne

Nytt av året er også at når familiefesten avsluttes klokken 19, starter festen for de voksne.

– Det var mange av naboene og foreldrene som syntes det var veldig moro at jeg arrangerte familiefest, at de kom med et ønske om at jeg lagde en fest for de voksne og. Så fra 19:30 til i klokken 23 vil det være fest for de over 18 år.

Morten gjør ikke alt alene. Han har slått seg på lag med gode venner og datteren Elina (11).

– Jeg gleder meg til å hvor mange mennesker som kommer. Jeg tror badelandet var det som var mest populært i fjor, så det blir spennende å se om det blir like folksomt i år.

Nå er Morten innom Yr.no og sjekker tjenesten flere ganger i timen. Jeg håper at været spiller på lag med oss, og slik som det ser ut nå så blir det sol og 18 grader.