Olsen når nå inn i sitt sitt fjerde år som daglig leder for studentkroa på kaikanten.

– Det har vært noen veldig innholdsrike år med masse aktivitet, arrangementer og jeg har fått jobbet med fantastiske frivillige. Nå er vi klare for å satse igjen, sier Olsen.

Får aldri nok frivillige

Siden 1998 har utestedet vært i drift på kaia. Først som Studentkroa og senere under navnet Ludo Bar & Scene.

Vegard er opprinnelig fra Ballangen og har sju års studier bak seg. Deriblant innen musikk og ledelse.

– Da jeg startet va nok det viktigste å være en god leder for de frivillige og få til et godt samhold. Det er vi helt avhengige av for å få plassen til å gå rundt. Samme motivasjonen gjelder i dag. Og spesielt nå etter pandemien. Det kan riktignok være utfordrende til tider. Vi har jo ikke det største campus og ofte må de frivillige i praksis eller har andre forpliktelser., sier han og legger til:

- Jeg må virkelig berømme de frivillige som jobber her. De har gjort en helt fantastisk god jobb for å få opprettholde godt smittevern, og få oss opp å gå igjen etter mye nedstenging siden starten av pandemien. De frivillige som jobber her er grunnsteinen for at vi har et studenthus her i Harstad, og uten dem kunne vi ikke hatt mulighet til holde dørene åpne, og gjennomføre alle de forskjellige arrangementene vi har. Vi har alltid et stort behov for frivillige for å opprettholde driften, og døren er åpen for alle som ønsker å bidra.

Tilbake til studentene

– Vi ønsker ei positiv drift, slik at dersom vi går med overskudd går dette tilbake til studentene. Dette enten via investeringer i Ludo eller andre fordeler for studentene, sier Olsen.

Han sier fremtiden for campus og Ludo potensielt ser veldig spennende ut.

– Vi håper på endringer og utvidelser i forbindelse med campusutviklingsplanen. Det er fortsatt litt usikkert hva som kan skje der, men det har vært snakker om nye lokaler Uansett skal vi ha ei knallbra drift fremover med kule arrangementer og konserter, sier han.

Mye å glede seg til

Drifta startet for fullt igjen under årets fadderuker og nå planlegger Olsen for en innholdsrik høst.

– Tidligere har vi ligget på 10-12 konserter i halvåret og mange andre arrangementer i tillegg. Der håper vi å ligge fremover også.

Denne uken avholdes det Pride-pub hver kveld. Fredag kommer bandet Rammsund for å holde konsert. De er et coverband som spiller Rammstein-låter - på nynorsk.

– Du blir ikke verdens største ikke-engelskspråklige rockeband om ikke musikken og melodiene er fete nok til å stå på egne bein. Du må med andre ord ikke forstå ordene til Rammstein. Men da en kompisgjeng fra Oslo på slutten av 1990-tallet begynte å gjøre dypdykk i tekstene, skjønte de at dette måtte verden få med seg! Eller, i hvert fall måtte Norge få det med seg. Det fikk være måte på hvor stort ansvar man skulle ta på seg, står det i bandets presseskriv.

Videre utover høsten kan Olsen friste med mange godbiter.

– Førstkommende lørdag avholder vi Pride Party. Så senere vil det være konserter med både Sunniva Lund, Kalibalik, Klondyke, A Million Pineapples og A Band Called Oh!. I tillegg planlegges det for Quiz hver torsdag hele høsten, sier han og legger til:

– Så må alle huske at Ludo ikke bare er for studentene, men for hele byen.