Gå til sidens hovedinnhold

Lurte Harstad Cykleklubb trill rundt da de fikk Seire ved å dele-prisen

Sykkelentusiastene trodde at de bare skulle i et intervju på kaia.

Fredag ble Seire ved å dele-prisen delt ut i forbindelse med den digitale sendingen Bær fram Harstad.

I et eget innslag ser du representanter fra Harstad cykleklubb (HCK) bli lurt trill rundt før de skjønner at de er med på noe helt annet. To representanter fra juryen lurer i kulissene, og etter at intervjuet er startet sykler de bort til prisvinnerne viftende med norske flagg.

– Det er sjeldent vi blir rundlurt, men det ble vi, sier president Bjørn Tore Woll i HCK før han helt skjønner hva som skjer.

Juryleder Lillian Mathisen sa i sin presentasjon at prisen blir delt ut for innsatsen rundt Harstad sykkelpark.

– Dere er en verdig vinner, da sykkelparken gir byen et løft og i høyeste grad bidrar til byutvikling. Prisvinneren har gode visjoner, evner til å formulere dem og kraft til å gjennomføre.

Les også

Inge vil hjelpe ferske syklister: – Vi skal hjelpe nybegynnere så de ikke frykter 47 km på sykkel

Mathisen sa videre at vinneren er flink til å skape samarbeid og har benyttet lokale leverandører. Hun berømmer dem også for å øke bolyst, trivsel, helse og gjør Harstad til en mer attraktiv by.

– Vi kom hit for å gjøre noe annet. Dette var ikke i vår villeste fantasi, sa Woll ta han og styret i HCK holdt takketale.

– Vil takke juryen, profileringspoolen og bedriftene som bidrar til vekst i Harstad. Stiftelser og kommunen og alle som bidrar til at vi får dette til skal også ha takk. Prisen går ikke bare til oss fire, men til alle i klubben og bidrar, sier Woll.

– Det er rørende å høre ordene og se at prosjektet blir sett. Da lykkes vi med kommunikasjonen. Dette er et byprosjekt, sier styremedlem Stian Evensen.

Styremedlem Silje Gry Hanssen trakk fram at folk i Harstad har engasjert seg for sykkelparken i stort monn, og har også vært med på å sikre penger til parken gjennom å gå til inntekt for 9 millioner fra Samfunnsløftet på rekordtid.

– Jeg blir rørt, sier Hanssen.

Les også

Stein vil ha deg som medeier i banken: – Vil styrke lokalt engasjement