På parkeringsplassen ved havnepromenaden er det også i sommer satt av rom til bobilturistene. Tidligere var det tenkt å ha bobilplasser ved Kaikanten Mat og Catering, men disse planene er skrinlagt, sier varaordfører Espen Ludviksen.

– Ideen kom da lekeplassen skulle lages, men det var ikke plass og en ufornuftig løsning. Kart og terreng stemte ikke helt, sier han.

I tillegg kom protester fra naboer og Fylkesmannen godkjente ikke planene.

Fyllinga ved hurtigbåtkaia er aktuell

Dagens parkeringsområde for bobilturistene ved havnepromenaden fungerer godt i dag, men her skal det etter hvert bygges studentboliger og andre tilbud. Inntil videre skal bobilturistene få stå her, men de har et mindre område å boltre seg på enn i fjor. Ludviksen sier at et aktuelt alternativ er stedet som er fylt ut ved Hurtigbåtkaia.

– Da har man fantastisk utsikt mot nordøst. Jeg skal følge opp saken, men til slutt er dette noe kommunestyret må bestemme, sier varaordføreren.

Rekker ut en hånd til Harstad Camping

Tidligere har Harstad Camping Kanebogen reagert på at kommunen i praksis har blitt en konkurrent, når de tilbyr bobilplasser i sentrum.

Ludviksen sier at han gjerne vil ha dialog med selskapet.

– Kommunen snakket med dem da ideen kom opp, og vi tilbød dem å drive tilbudet. Da var de ikke interessert. Vi har kanskje ikke vært kjempegode til å spille på lag, og jeg forstår det oppfattes som en konkurrent.

Det vil uansett være et behov for bobilplasser i sentrum, og Ludviksen åpner gjerne dialog med Harstad Camping om hvordan dette kan drives i framtiden.

Svaret derfra er ikke oppløftende. iHarstad får kun denne kommentaren når vi spør om det er aktuelt å gå i nye samtaler med kommunen.

– Det orker jeg ikke kommentere, sier daglig leder Ivar Markussen.

Ellers god stemning

Markussen sier at det ellers er god trafikk på campingen.

– Det er folk i farta og godt besøk. Det pussige er at det bare er nordmenn, men de siste dagene har det dukket opp noen finlendere, sier han.