Gå til sidens hovedinnhold

Madrugada kommer til Bakgården i 2022

– Endelig skal gjenforente og majestetiske Madrugada stå på vår bakgårdsscene, midt i sentrum av Harstad, forteller festivalsjef Jan Santocono.

Etter over ti år som soloartist har Sivert og bandet funnet tilbake til hverandre igjen, til fansens store glede.

– Madrugada gjennomførte en fantastisk gjenforeningsturné for stappfulle hus gjennom hele Europa for to år siden, og fra første tone i øvingslokalet var det klart at den musikalske magien fortsatt var til stede. Billettene ble revet unna på rekordtid, så det var tydelig at Madrugadas tidløse, melankolske, og mektige lydbilde var både elsket og savnet, forteller festivalsjef Jan Santocono i en pressemelding.

Madrugada er en kunstnerisk og kommersiell suksesshistorie. De har vunnet fem Spellemannpriser og to Alarmpriser og sluppet fem studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som har solgt til gull og platina.

Les også

Liv-Anne har startet opp for seg selv: – Jeg er veldig fornøyd med min nye hverdag

NYTT ALBUM

På veien fant de også ny inspirasjon, og bandet er i disse dager ute med et splitter nytt album! «The World Could Be Falling Down», filmet på Andøya, er bare én av perlene de kommer med til Bakgården. «Nobody Loves You Like I Do» og «Dreams At Midnight» er andre nyutgivelser som virkelig er verdt å lytte til. «Nye» Madrugada har ikke glemt hvor de kom fra.

Les også

Behandlingen Vegard (28) fikk på Harstad sykehus skadet han for livet: – Nå er min bolig et kommunalt fengsel

UTVIDET BAND

Vokalist Sivert Høyem, bassist Frode Jacobsen og trommeslager Jon Lauvland Pettersen har i tillegg fått med seg to av norsk rocks mest markante musikere, og venner av bandet. Cato «Salsa» Thomassen og Christer Knutsen spiller begge gitar og keyboard, og glir sømløst inn i Madrugada magiske uttrykk. Bandet, som i sin tid ble etablert i Hadsel, er kanskje lokalt, men dette er internasjonale musikkstjerner elsket over hele verden, skriver festivalsjefen.

Se hvem som var på K.M. Myrlands minnekonsert: – Vi hadde Myrland hjemme hos oss. Trivelig fyr.

OPPLØST I 2008

Da Madrugada ble oppløst i 2008, etter å ha fullført sitt selvtitulerte sistealbum på pur viljestyrke, syntes historien å være over. Gjenforeningen for to år siden ble et uventet, men gledelig nytt kapittel. Fra første tone i øvingslokalet var det klart at den musikalske magien fortsatt var til stede. Ikke lenge etter at turneen var over, bestemte bandet seg for å satse videre. «Vi ønsket bare at turneen skulle fortsette!»

– Nå har tiden kommet til et nytt kapittel i historien om Madrugada. Det er bare å glede seg til fortsettelsen! Siste tone er heldigvis ikke sunget, og dette blir en konsert av episke proporsjoner! Madrugada spiller to konserter i Oslo til våren, før de igjen fyller husene i Europas største byer. Hvem vet når de står på en norsk scene neste gang? Forutenom vår da.

– Vi gleder oss til å bli løftet av Madrugadas magi, og vil aldri bli satt ned, avslutter Santocono.