Fremover: Pioner-prosjektet heter Den omreisende bokfestivalen. Festivalsjef Anita Overelv kaller prosjektet «et helt nytt kulturkapittel».

– Her er det de unge selv som arrangere en blanding av sirkus, festival og bibliotek, skriver Overelv til Fremover i en e-post.

Omreisende

– Hamsundagene har gjennom ordningen 1000 jobber ansa tre ungdommer. De har som sommerjobb å produsere en festival i festivalen.

Disse tre ungdommene er Kaja Karlsen Ramskjell (15) fra Bodø, Magnus Ingebrigtsen (17) fra Harstad og Tiina Jakobsen (16) fra Hamarøy.

Festivalen skal være omreisende i løpet av Hamsundagene og skal innom tre lokasjoner på Hamarøy.

– Vi starter ved Drag Bibliotek 4. august. 5. august er vi på Galleri Ulvsvågfjellet og 6. august er det Cafe Punjjorda på Skutvik som får besøk, kan Overelv avsløre.

– De unge arrangørene lager en arena med telt, kombicamp, scener, bibliotek og chill-sone.

Bredt program

Arrangementet er gratis.

Der skal det presenteres ulike former for kunst. Blant annet blir det forfattermøte med Kathrine Nedrejord og Marta Breen, silent disco, konsert med Sommermusikantene og Beat for beat-konkurranse.

Kathrine har skrevet barne– og ungdomsbøker som «Lappjævel!», «Det Sara skjuler» og «Hvem er jeg når du blir borte». Breen har titler som «F-ordet. 155 grunner til å være feminist», «60 damer du skulle ha møtt: norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt» og «Kvinner i kamp» under beltet.

Akkurat nå er de tre ungdommene på Hamarøy og jobber hardt med å få festivalen på plass.

– Vi er superstolte av våre unge kulturarbeidere som skal kjøre i gang pioner-prosjektet, sier Overelv.