Gå til sidens hovedinnhold

Mann skal ha truet med å ta livet av samboer - nå må han møte i retten

I en periode på flere måneder skal den tiltalte ha utøvet vold mot sin tidligere samboer.

En mann i 40-årene bosatt i Harstad er i Trondenes tingrett tiltalt for å gjentatte ganger ha mishandlet sin tidligere samboer. Dette skal ha skjedd gjentatte ganger i perioden november 2016 til april 2017.

Ifølge tiltalen fra Trondenes tingrett skal mannen ved flere anledninger har slått og sparket samboeren i hodet og andre plasser på kroppen. Samboeren skal også ha blitt dratt i håret, bitt i hånden, blitt tatt kvelertak på og ved minst en anledning skal mannen ha stumpet en sigarett i armen hennes.

Les også

Harstadmann sa at det var et engangstilfelle. Det fant dommerne lite sannsynlig

«Han truet og trakasserte henne ved at han ved minst ett tilfelle siktet på henne med et luftvåpen, samt flere ganger truet med å ta livet av henne, knekke nakken hennes eller lignende», står det i tiltalen.

Ved to anledninger mellom 1. august og 10. august 2017 skal den tiltalte også ha kontaktet den tidligere samboeren via tekstmelding til tross for at han var ilagt forbud mot å ta kontakt med henne.

Straffeloven (2005) § 79 bokstav a kommer til anvendelse. Påstand om erstatning/oppreisning til fornærmede forbeholdes nedlagt. Rettssaken har oppstart 16. mars.

Les også

Harstad-mann solgte ti mobiltelefoner som ikke eksisterte

Les også

Politibetjent i sivilt filmet to forbikjøringer og fulgte etter. Mann i 20-årene dømt