Gå til sidens hovedinnhold

Marco med ny, fresh sommerlåt: – Jeg er blitt mer voksen

Marco Dagsvold (24) sier han rødmer litt når han hører sine tidligere låter. Nå er han i ferd med å bli voksen.

Harstadværingen gir ut låten Vill. Den beskriver han som en ren sommerlåt.

– Ja, det er bare kos. En låt som passer perfekt nå som sommeren har gjort sin innmarsj også i Nord-Norge.

I 2017 ga Marco ut låten «Ekko» som raskt ble spillelistet på P3. Låten fortalte en gripende historie om oppveksten og søken etter sin egen identitet. Senere kom blant annet Svømmer (2021), som ifølge han selv omhandlet tanker om piker, vær, og sjø …

Les også

Sigrun med nytt album: – Det var en drøm å få spille inn akkurat her

– Svømmer er helt ok. Men når jeg hører mine tidligere låter, Ekko inkludert, blir jeg litt rød i kinnene. Jeg var ung da jeg lagde dem. Nå er både jeg og produksjonen blitt mer voksen og kulere, selv om jeg ikke er helt Drake ennå. Men jeg kan sitte i familieselskap eller blant kompiser uten å rødme hvis Vill snurrer i bakgrunnen, sier Marco.

Han har en plan om å gi uten mer musikk fortløpende. Det skal resultere i et album utpå vinteren. Marco har eget studio hjemme, men får hjelp til miksing og mastring. Blant annet har Poppa Lars mikset den nye Vill. Poppa Lars er ene halvdelen av Tungtvann, med eget studio i Tromsø. Marco har også et par andre harstadværinger med seg på de neste låtene, og har funnet sin manager i Fredrik Børstad. Han hjelper til med å få radiospilling, kjøre promo og så videre.

Les også

iHarstad har testet glamping på Gressholman – her er dommen

– Jeg spurte en kompis mens jeg var førstegangstjenesten etter folk som har peiling på marketing, og da dukket navnet Fredrik Børstad fra Mo i Rana opp. Et par telefoner til Rena, der han studerte music business, og så var vi i gang. Det har funket bra, sier Marco Dagsvold.

For tiden bor Fredrik i Oslo, hvor han er intern i selskapet Toothfairy Label & Management. Her jobber Børstad aktivt med artister og andre i bransjen, som han hjelper med å klatre i karrierestigen.