Det er (snart) vår, og gresset skal spire. Fotballskoene hentes frem, og publikum begynner å glede seg. Ok, om du ikke har vårfølelsen, er det uansett offisiell start på fotballsesongen denne helga. Den sparkes i gang med Landsås mot SOIF lørdag klokka 15. Klokka 19 lørdag klokka 19 spiller Medkila mot Innstranda, og søndag klokka 16 spiller HIL mot Melbo.

Disse tre kampene er kvalifisering til første runde i NM-cupen. Harstad stadion er bar og fin, og det meldes fortsatt vær som tilsier at kampene kan spilles som oppsatt. Medkila spiller imidlertid sin kamp i Blåbyhallen på Sortland.

iHarstad sender alle kampene direkte. Det er Martin Mortensen, Erling Jarl Forsaa og Simen Risbøl som sørger for at du får bilde og kommentatorlyd.

Vi må imidlertid ta et lite forbehold om at vi ikke har kommentator på kampen Landsås mot SOIF siden kampen er blitt flyttet fra klokka 12 til 15. Martin og Erling Jarl må rekke ferga som tar dem til Sortland. Vi jobber i skrivende stund med en løsning der kommentator sitter i studio i Oslo. Bilde og grafikk blir det uansett på Landsås-SOIF, og bilde og kommentator på de andre to. Oppdatert: Vi har kommentator på alle kampene i helga!

I tillegg er det en drøss med andre NM-fotballkamper lørdag og søndag. Flere eliteserielag skal i ilden i treningskamper, både kvinner og menn. Vi viser eliteserien futsal, 1.-divisjon håndball og ishockey, NNM i langrenn fra Alta, V75 fra Momarken og NM i snowcross.

Totalt er det per fredag satt opp 90 arrangementer, og det kan komme enda flere til utover ettermiddagen.

PS: For å se Direktesport hos iHarstad trenger du +Alt-abonnement. Det kan du ordne her

Inkludert: Full tilgang til iharstad.no Digital, samt tilgang til over 90 andre nettaviser og tilgang til podkast gjennom appen Untold.