Søndags formidag fikk Martin Mortensen og familien besøk av fire kyr.

– Senere på sommeren pleier vi å ha kyr på enga ved siden av huset, men det er første gang de har kommet over på vår eiendom, forteller Mortensen.

– Det passet egentlig veldig bra at de la turen over til oss. Jeg hadde egentlig planer om å klippe gresset, men nå er det bare å la dem beite. Det er en vinn-vinn situasjon. Vi får kort gress, og jeg slipper å forstyrre helligdagsfreden.

Det var trolig noen som hadde glemt å lukke grinda lengre opp i åsen som gjorde at kyrne kom vandrende ned til bebyggelsen på Mustapartajordet.

De tøffeste koste med dyra

De tøffeste i familien gikk frem å koste på dyrene, men Martin holdt seg på trygg avstand med kameraet sitt.

– Da jeg gikk for å ta bilder av dem, kom de mot meg. Da begynte jeg å løpe, men de økte også farta. Det er koselig at de kommer på besøk, bare de ikke kommer for nært, sier Martin og ler.

En av bøndene i nærområdet tok på seg oppgaven med å finne ut hvem som eide dyra, og det tok ikke lang tid før rettmessige eier kom å hentet dem.

– Rett som det er, kommer det noen sauer på besøk, men det er første gang vi har fått besøk av kyr. Vi syntes alle at det var koselig. Det er deilig å bo så nært byen, men likevel ha det så landlig, avslutter Mortensen.

Dette beviser kanskje at gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet.