Gå til sidens hovedinnhold

Mateusz viser Harstad etter apokalypsen: – Har blitt min lidenskap

Mateusz Klein har jobbet kort tid med digital kunst, men har allerede blitt lagt merke til. Målet er å leve av grafisk design.

Mateusz Klein bor på Borkenes med familien sin. På dagtid jobber han som renholdsarbeider, men etter barna er lagt seg finner du han ofte foran datamaskinen.

Der lager han digital kunst. Favoritten er kunstverk hvor han vrir på virkeligheten.

Den siste tiden har han jobbet med flere verk hvor han har forvandlet dagens Harstad til et postapokalyptisk skue.

– Så langt har jeg laget to stykker med dette temaet. Ett fra sentrum og ett av Tjeldsundbrua. Jeg jobber med flere, men det tar veldig lang tid, sier Mateusz.

Lidenskap

Han forteller at inspirasjonen kommer fra filmer og spill. Særlig fantasy- og science fiction-sjangrene står høyt i kurs.

– Jeg liker egentlig alt av postapokalyptiske filmer. Men jeg har brukt mye av Mad Max og Book of Eli som bakteppe når jeg har laget bildene fra Harstad.

Les også

Harstad og Hammerfest kjemper igjen: – Skal driftes i 31 år

Mateusz har bare drevet med kunsten i ett års tid, men det har gitt mersmak.

– Dette har virkelig blitt lidenskapen min. Å se at jeg blir bedre og bedre elsker jeg. Jeg er bare en vanlig fyr som har funnet noe jeg liker å holde på med, sier han.

Hemmelig prosjekt

Drømmen langt der fremme er å en dag kunne gjøre hobbyen om til levebrød.

– Det hadde vært veldig stas å en dag kunne jobbe som grafisk designer. Jeg har nylig startet med 3D-modeller, så jeg jobber hele tiden med å utvikle håndverket mitt.

Mateusz lover det kommer flere nytolkninger fra Harstad-regionen.

– Akkurat nå jobber jeg med et nytt konsept som jeg putter Harstad inn i. Jeg vil ikke si så mye om hva temaet er, annet enn at vi skal tilbake i tid. I tillegg vil jeg nok ikke forlate fantasy-sjangeren helt, sier han lurt.

Les også

Karolina og familien flyttet fra Grytøya: – Kommunen tok oss ikke på alvor