Søndag møtte Harstad-laget TIL J15 under finalen i Piteå Summer Games – et av sommerens og årets store høydepunkt for hundrevis av fotballungdommer fra Nord-Norge.

– Vi møter et sterkt lag i TIL. Et lag vi ser på som kanskje Nord-Norges beste i denne aldersklassen. Eller, nå er det vel vi som er de beste, sier Amdal Stensen.

Straffekonk

Finalen ble en jevn kamp som så ut til å gå i Tromsø-lagets favør. Lenge var det 0–0, før TIL fikk en ball i nettet i kampens andre omgang.. Rett før kampslutt fikk Medkila en straffe som utlignet stillinga. Da ble det straffekonk. Til slutt endte stillinga 5–3 sammenlagt til Medkila, og med det slapp jubelen løs.

– Vi har et helt fantastisk supportergjeng på tribunen her. Trolig turneringas beste. De har virkelig heiet oss fram og da seieren var et faktum eksploderte det her. Dette er virkelig en unik opplevelse for alle involverte, sier treneren.

Amdal Stensen kaller Medkila J15 er utrolig sterkt lag som har fortsatt å vokse gjennom hele turneringa.

– Og det må jeg bare si. Vi har spilt J15-fotball her nede, men 10 av våre 17 spillere er født i 2008. Vi har altså spillere som fortsatt er 13 år gamle. Med andre ord har godt over halve laget spilt opp en aldersklasse. Det er rett og slett en utrolig prestasjon.

Norway Cup

Treneren krediterer mye av lagets samhold for suksessen.

– Gjengen har hatt en enerom lagmoral. Samholdet på banen er uten sidestykke.

På spørsmål om hvordan de skal ferie seieren henvender treneren seg til laget, men returnerer svar skyldig.

– Jeg tror bare vi skal nyte denne seieren. Nå skal mange av oss ha litt sommerferie før vi skal til Norway Cup og forsvare æren. Dette har vært en fantastisk oppladning.

Les også

Christoffer går all in: – Jeg har prioritert ned familietid og festing

Bildeserie

Disse var på Gressholmanfestivalen: – For et vær!

Les også

HIL – en saga blott? Her er fem råd