Tidligere denne uken så værprognosene svært fine ut for sommerhungrige harstadværinger. Det kunne bli opp mot herlige 18 plussgrader hvis vi var heldige.

Men høytrykket som skulle gi oss den etterlengtede sommervarmen har rett og slett valgt å plassere seg et annet sted enn det prognosene tilsa.

– Det ser slik ut ja. Så det var nok en litt usikker prognose. Ut ifra prognosene jeg ser på nå blir det en del sol. På lørdag kan dere få temperaturer på rundt 12 grader. Og hvis man da setter seg i solveggen i le tar sola godt, så da blir det sikkert relativt bra, sier vakthavende statsmeteorolog Lars Andreas Selberg.

Må være litt mer tålmodige

Men frykt ikke. Det blir ikke et forferdelig vær de kommende dagene.

– Det blir hvert fall opphold og mye sol frem til søndag slik det ser ut nå. Det ser ut som at det er en front som vil komme inn fra kysten og det kan skye over på søndag. Det er et lavtrykk som danner seg øst for Grønland og så har den med seg en front.

– Lenger frem er det ikke strålende sol, men ikke veldig mye nedbør heller som jeg kan se. De nærmeste dagene blir det fortsatt overskyet og litt sol, så man må ta det man får. Dere får hvert fall ikke regn, sier Selberg som selv sitter i Bergen.

Så skyet vær kan vi nok forberede oss på fra søndag av og meteorologen sier at hvis det er 20 grader og sommer harstadværingene er ute etter må vi nok være litt mer tålmodige.

– Det er en liten tendens til at temperaturene går litt opp fra søndag, men det er ikke sånn «her kommer sommeren». Det er mer om dere er heldige og alt klaffer. Da kan dere få 15 grader.